ÅS: Markedsføringsklassen har tatt for seg en spesiell nettbedrift. Tredjeklassingene har lagd en egen luftgitarside.

- Plutselig fikk vi en henvendelse fra Norske Talenter, som lurte på om vi kunne opptre der, forteller Karoline Storli Tveit og Nora Gåseide.

De fant ut at det var lurt å hyre inn hjelp fra andreklassingene Thandobuntu Heggdal-Pupa og Mikal Røssland Karlsen som er med i Åsrevyen. De gjorde utvilsomt så godt de kunne på et instrument som ikke finnes. Bare sjekk det ut selv i videovinduet...

- Vi tuller mye med at vi har erfaring omtrent helt fra da vi ble født, da pappa satte på luftplater. Men vi har jo egentlig aldri rørt en luftgitar noensinne, sier Mikal Røssland Karlsen.

Ja, for hvem har vel noen gang gjort det?

- Vi var på opptak i november. Det hadde vært utrolig moro å komme med i programmet, selv om vi dummer oss ut for halve Norge, mener guttene.

Luftgitar til rockemusikk

Læringskurven ble bratt, men oppdragsgiverne er fornøyde med innsatsen.

- Hvilke sjangre er det som egner seg bedre enn andre når du skal spille luftgitar?

- Det burde være en sjanger hvor det er gitar med i musikken, sier Mikal Røssland Karlsen.

- Det er litt vanskelig å spille luftgitar når det ikke er gitar med i sangen, påpeker Thandobuntu Heggdal-Pupa.

- Det er mye lettere å gjøre det til rockesanger generelt, for de bruker gitaren mye. Og så er det veldig mye energi i det, så da får man vist veldig mye energi på scenen. Man får jo ikke vist noe særlig annet når man spiller luftgitar, sier de.

Åsrevyen i mars

Så går du med en Angus Young eller Kirk Hammett i magen, er for eksempel AC/DC et godt valg på spilleren.

Luftgitaristene er også med i Åsrevyen, som spilles 7., 8. og 9. mars.

- Det er bare å komme og se på. Det blir et veldig artig show vi legger ned mye arbeid i, sier guttene.

De vil naturligvis ikke røpe så mye av innholdet i revyen, men lover både komi, sang, dans og litt politisk humor og litt vaskeekte tullehumor. Hvorvidt det blir luftgitar eller ikke, får du se hvis du kommer på en av forestillingene.

Seriøst prosjekt

- Hvorfor ble det akkurat luftgitar i dette markedsføringsprosjektet?

- Lærer Roger (Loen) hadde funnet frem noen sider på Facebook hvor de drev med ubåtturer. Da tenkte han at luftgitar var det vi skulle drive med. Vi har fått gode tilbakemeldinger på prosjektet, og det har vært veldig gøy, sier Karoline Storli Tveit.

Det er ikke bare tøys og tull. Prosjektet har vært akkurat like seriøst som om de skulle jobbet med noe som finnes i virkeligheten. Elevene har lagd noen planer inn mot pensum i markedsføring 2.

- Vi har hatt det litt strukturert og lagd innlegg ut fra det. Vi har alltid svart saklig som om det skulle vært en virkelig bedrift. Det har vært gøy og lærerikt, sier jentene.

- Vi har satt oss mye inn i det å starte en bedrift og hvordan fortsette den og få det ut til folk.

I mange bedrifter kan det være travelt før jul. Så også i luftgitarbransjen. Før jul hadde de kampanjer på juleluftgitarer og julekalendere.

Hvordan det gikk på Norske Talenter og om Ås-elevene i det hele tatt kommer med i programmet, får du se på TV2 utover vinteren. Men instrumentene deres kommer du ikke til å se, for de finnes jo ikke.