ÅS: Fra klokken 13.30 til 16.00-tiden var det utdeling av bøsser.

– Det ideelle er å gå fra klokken 17.00, men i og med at vi har så mange elever fra andre steder, er det noen som ønsker å gå tidligere. Vi har sagt ja fordi det betyr at flere får sjansen til å gå. Så får vi håpe folk er tidlig hjemme fra jobb i dag, sier aksjonsleder Hanne Berit Granlien, visepresident i russestyret.

Det var de tydeligvis. Ifølge rådgiver Ruth Ida Andreassen i Kreftforeningen fikk elevene ved Ås videregående skole inn 40.000 kroner.

- Vi er veldig takknemlige for innsatsen deres, sier Andreassen.

Alle klassetrinn

Til slutt ble det 55 bøssebærerne som meldte seg på Ås videregående skole i år. I fjor mobiliserte skole 64 bøssebærere som fikk inn 61.481 kroner og 62 øre til kreftsaken.

- Ski videregående skole hadde 71 og Nesodden 77, mens Drømtorp hadde 33, forteller Granlien.

Tradisjonelt har dette vært russens aksjon, og alle bøssebærere får en minibøsse til å henge i russelua.

– I år har vi valgt å inkludere 1. og 2. klasse. Det kan hende det er første- og andreklassinger som synes dette er viktig og har lyst til å støtte aksjonen, sier Hanne Berit Granlien.

Flere gode år

Ungdom i hele Follo stiller opp under aksjonsperioden som pågår nå. Ås videregående skole hadde altså valgt onsdagen.

Målet med årets Krafttak mot kreft er å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flere gode år med best mulig livskvalitet. Det skal oppn gjennom mer forskning og bedre tilbud til pasienter og pårørende.

Lørdagens program på TV2 hos Solveig Kloppen var en pangstart for årets aksjon. Over 6000 nye faste givere meldte seg i løpet av kvelden.

20.000 bøssebærere

Denne uken er Krafttak mot kreft for alvor i gang og over 20.000 bøssebærere skal rundt i gatene de neste to ukene.

I 2015 fikk flere enn 32.500 personer i Norge kreft. Takket være forskning kan vi for første gang si at flere enn 70 prosent overlever.

– Likevel dør det nesten 11.000 hvert år. Men stadig flere lever lenge med sin kreftsykdom, også når den er uhelbredelig. Årets aksjon handler om å gi dager til livet, og liv til dagene, sier generalsekretær Anne Lise Ryel til kreftforeningen.no.