Faglig samarbeid til glede for begge parter

GOD VEILEDNING: NMBU-student Magne Seland fra Kragerø og lærer Endre Grøtvik ved Ås videregående skole. 

FOTO: STIG PERSSON

GOD VEILEDNING: NMBU-student Magne Seland fra Kragerø og lærer Endre Grøtvik ved Ås videregående skole. FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ÅS: En ladning studenter fra NMBU har inntatt Ås videregående skole. Onsdag foregikk den siste av tre samlinger ved Teknikk og industriell produksjon (TIP) ved Ås videregående skole. En har vært teori. På samling nummer to var den ene halvparten på sveis og den andre på maskinering, og så byttet de i går.

Lærerne Rune Stensrud og Endre Grøtvik er engasjert for å arrangere et innføringskurs i moderne tilvirkningsteknologi for universitetets masterstudenter på maskinlinjen. Det deltar 26 studenter på kurset. Noen av dem har yrkesfaglig utdanning i bunnen og har fagbrev.

Variert

I løpet av de tre samlingene har studentene fått grunnleggende kunnskaper i sammenføyningsteknikk og maskinering. Ikke minst har de fått et innblikk i hva man kan utføre med en moderne maskinpark. Studentene på kurset er invitert til å ta kontakt med videregåendelærerne på kurset for videre veiledning og gjennomføring av egne prosjekter.

– Det er motiverende for oss lærerne å få litt andre elever enn vanligvis, sier Rune Stensrud.

– Det er fint å komme hit hvor de har moderne utstyr. Nede hos oss er det gammelt utstyr. Så langt er jeg veldig fornøyd, spesielt med at vi har hver vår bås når vi sveiser. Og så alle de fine dreiebenkene, sier Carl Magnus Engelstad fra Bærum som studerer maskiningeniør.

Langt samarbeid

Ås videregående skole har hatt lærling ved universitetets teknologiske institutt helt tilbake til den gang det het Norges landbrukshøgskole.

– I flere år har vi hatt ønske om å utvide samarbeidet og få til et faglig samarbeid mellom lærestedene og inkludere elever og studenter. Gjennom satsingen med NMBU ønsker vi å bidra til å sette fokus på elever som tenker seg en høyere teknisk utdanning og at regionen har et universitet som også tilbyr utdanning innenfor tekniske fag, sier avdelingsleder Tor-Gunnar Karterud ved TIP. I år er altså dette samarbeidet blitt langt mer dynamisk.

– Tilbakemeldinger fra bransjen sier at vi innehar en meget oppdatert maskinpark, som sammen med engasjerte, oppdaterte lærere med «tidsriktig» kompetanse, har evnen til å tilby lærlinger til et stort spekter av industrifag, legger han til.

Artikkeltags