Gå til sidens hovedinnhold

Milliondryss fra Ås videregående skole til SOS-barnebyer

Ås videregående skole har samlet inn 3,5 millioner kroner til SOS-barnebyer gjennom 25 år. Tirsdag var det feiring av årets rekord på 425.174,25 kroner.

Artikkelen er over 4 år gammel

Elever ved Ås videregående skole har samlet inn 3,5 millioner kroner til SOS-barnebyer gjennom 25 år. Det ble naturligvis ny rekord i år også.

ÅS: Aksjonen i mars innbrakte 425.174,25 kroner. Fjorårets rekord lå på 410.000. Dette er suverent mest av alle skoler i hele Norge.

Tirsdag formiddag var det høytidelig overrekkelse av sjekken i auditoriet etter vårens innsamlingsaksjon. Ås videregående skole har den årlige aksjonen til inntekt for SOS-barnebyer i stedet for å delta på Operasjon Dagsverk.

- Vi markerer to milepæler i dag. Ås videregående skole har samlet inn 3,5 millioner kroner til SOS-barnebyer, og de har holdt på i 25 år, sier skoleansvarlig Lene Aarnes i SOS-barnebyer.

Ås-elever går med bøsser for foreldreløse barn i Zimbabwe 

- Betyr enormt mye

Hun hadde med generalsekretær Bente Lier på den store dagen.

- Hva betyr Ås videregående skole for SOS-barnebyer?

- Det betyr enormt mye. Totalt har Ås videregående skole samlet inn 3,5 millioner kroner gjennom disse årene, og det er mye! Ås videregående er den skolen som definitivt har samlet inn mest penger til SOS-barnebyer. Det er morsomt og spennende å se at de nå er rause med å dele kompetansen de har bygd opp med andre skoler. Så det er en veldig viktig jobb dere gjør i tillegg, sier generalsekretær Bente Lier i SOS-barnebyer.

Ny rekord: 410.000 kroner til SOS barnebyer 

- Betyr mye for motivasjonen

Hun synes det er flott at tre elever fra aksjonskomiteen ved Ås videregående skole var i Zimbabwe før påske og fikk se på nært hold hva pengene går til.

Her ser du elevenes egen presentasjon fra turen

- Det betyr veldig mye for motivasjonen å se at pengene kommer frem og brukes til det de er tenkt til å gjøre. Barn uten omsorg, får en bedre start i livet takket være innsatsen til elevene i Ås. De bidrar til å gi barn med et dårlig utgangspunkt til sterke og flotte voksne og kan bidra til at de kan bygge sitt samfunn videre, sier Bente Lier.

Besøket har også bidratt til at det er startet ungdomslag i Ski.

- Jeg ble veldig tent på det etter at jeg hadde vært i Afrika, sier Aurora Sjøvoll fra Langhus.

Gir barn i Colombia en hjelpende hånd 

Inspirert til videre studier

- Jeg tror elevene våre også blir mer motiverte når de ser at vi har vært der nede og sett at pengene de samler inn, har et resultat. Kanskje blir det litt flere i innsamlingskomiteen neste år, slik at vi kan spre arbeidsoppgavene mer, sier Petter Molin Wang.

- Lærer dere noe dere får nytte av i andre sammenhenger også? undrer generalsekretæren.

- Det tror jeg absolutt. Jeg vil ta utviklingsstudier og har tenkt å jobbe for en organisasjon som SOS. I hvert fall har jeg lært veldig mye om det, og det har inspirert meg til å ville studere videre, sier Petter Molin Wang.

Bildeserie

Ås videregående skole og SOS-barnebyer

 

Kommentarer til denne saken