Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesrådmannen foreslår å utvide Ås vgs. med 150 plasser

Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkesrådmann Tron Bamrud mener fylkespolitikerne må vurdere å øke utvidelsen av Ås vgs. Årsaken er at den nye Ski vgs. er forsinket.

ÅS/SKI: I andre tertialrapport skriver fylkesrådmann Tron Bamrud at elevveksten i Follo vil øke betydelig de kommende årene. Tall viser at det allerede i 2021 er behov for 350 nye elevplasser ved videregående skoler i Follo. I 2023 vil elevtallet øke igjen med 250, mens de forventer en vekst på 900 elever i 2030.

Den nye videregående skolen i Ski skal ha et elevtall på 1.100 med oppstart 2021. I samme år skal utvidelsen av Ås vgs. stå ferdig med 300 nye elevplasser. Opprinnelig skulle utvidelsen av Ås videregående stått ferdig i 2023.

– På grunn av forsinkelser vi ny videregående skole i Ski først kunne ferdigstilles til skolestart i 2023. Da kan det bli knapt med elevplasser, og det bør vurderes å bygge flere elevplasser, skriver Bamrud.

På grunn av forsinkelsen, foreslår Bamrud derfor en ytterligere utvidelse av Ås vgs.

Les også

Trenger mer plass til å ta imot 300 flere elever

 

– Ås vgs. har en stor tomt, og det mulig med en enda større utbygging på Ås en tidligere vedtatt. Fylkesrådmannen vil derfor anbefale at skolen økes ytterligere med 150 elevplasser, slik at skolen samlet bygges ut med 450 til 1.650 elevplasser. Det tas på ny kontakt med Ås kommune for om mulig å få til en felles løsning, skriver han.

Kommentarer til denne saken