Disse elevene fikk årets priser på Ås videregående skole

VÆRSÅGOD: Caspar Hille fra Møller Bil Skolen overrakte bestemannspremien for VG2 bilskade, karosseri og lakkering til Fredrik Ringen Smordalen.

VÆRSÅGOD: Caspar Hille fra Møller Bil Skolen overrakte bestemannspremien for VG2 bilskade, karosseri og lakkering til Fredrik Ringen Smordalen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Både elever og lærere har gjort en stor jobb med å løfte Teknikk og industriell produksjon ved Ås videregående skole. Det er vel verdt en fin markering.

DEL

ÅS: Hvert år på siste skoledag er det feiring av noen elever som har gjort seg fortjent til et ekstra klapp på skulderen. I år var det syvende gang prisutdelingen foregikk.

Rektor Anne Karin Øksnevad delte ut prisene for VG1, mens de respektive opplæringskontorene og partnerskapsbedriftene delte ut for VG2.

- I år har det vært spesielt mange som har bestått. Det er vi veldig glade for. Hensikten med de nye fraværsreglene er at flere skal bestå. Det ser vi veldig tydelig ved vår skole. Nå skal mange av dere snart ut i læra. Da møter du hver dag på jobb og tenker at "Jeg er ikke så syk at jeg må være hjemme". På skolen hadde det kanskje vært litt for lett. Så jeg tror det er viktig samfunnsmessig, sa Øksnevad.

Lærer det sosiale

Hun påpekte at skolen skal oppdra elevene til å bli gode samfunnsborgere.

- Det gjør vi gjennom fagopplæringen, men også alt det andre dere lærer i forhold til det sosiale på skolen; det å jobbe i gruppe og å ta hensyn til andre er viktige egenskaper. Det er kjempeviktig i dagens samfunn at man kan omstille seg. Samfunnet forandrer seg og yrkene forandrer seg, sa Anne Karin Øksnevad.

Hun fortalte om sin egen mann som egentlig er typograf, et yrke det blir færre og færre som utøver i dag.

Størst fremgang

Adrian Strømsæther Derås fikk prisen Årets Rookie. Den går til eleven med størst fremgang og utvikling i løpet av skoleåret.

De andre nominerte var Odd S. Henriksen, Christer Donatelli Grøstad og Selma Skramstad Jacobsen.

Årets arbeidsjern

Prisen Årets arbeidsjern går til en som alltid er tilstedeog som arbeider flittig for å nå best mulig resultater. Prisen for i år gikk til Per-Kristian Olsen.

De øvrige nominerte var Markus Tangen Salte, Gabija Kanapeckaite og Bunyarit Phuengngam.

Årets elev VG1

Bunyarit Phuengngam ble kåret til årets elev, beste elev i alle kategorier. Prisen er en pokal, diplom og et gavekort på kr.250.

Premieutdeling var ved skolens rektor Anne Karin Øksnevad og Tor-Gunnar Karterud, avdelingsleder for Teknikk og industriell produksjon.

Sjette år på rad

For sjette år på rad deles det ut bestemannspremier til elever på Vg2, programområder for arbeidsmaskiner, bilskade, karosseri og lakkering, kjøretøy og industriteknologi.

Bestemannspremier Vg2:

Vg2 Arbeidsmaskiner:  Henrik Adrian A. Hanzek

Vg2 Bilskade, karosseri og lakkering: Fredrik Ringen Smordalen

Vg2 kjøretøy:  Jonas Kjelstrup Bekkelund

Vg2 Industriteknologi:  Henry Christopher Kraabøl

Bestemannspremiene til elever på Vg2 er et samarbeid med avdelingens partnerskapsbedrifter og opplæringskontorer. Kriterier for prisene er lavt fravær, gode faglige prestasjoner og innsats – i skole og i bedrift. Premiene har alle en verdi av 1.500 kroner eller mer.

Mange gode fagfolk har startet på Ås videregående

- Vi er helt avhengige av den jobben som gjøres rundt på de videregående skolene. Vi pleier å snakke om utdanningsløpet frem til fagbrevet som en stafett der skolene løper de to første etappene og vi tar de to siste. I stafett er det lett å skylde på dem som har løpt før deg hvis resultatet ikke blir bra, men vi gjør veldig sjelden det her ute. Vi tre er veldig fornøyde med elevene vi får herfra, og historisk viser det at vi har produsert svært mange gode fagfolk som jobber i våre organisasjoner i dag som vi trives veldig godt med, sa Caspar Hille som leder Møller Bil Skolen.

Hans Konrad Østern fra Baudakonsernets opplæringskontor (Toyota) og Espen Øyen fra Opplæringskontoret for bilfag i Oslo og Akershus var naturligvis på plass også i år.

- Det er alltid moro å bli invitert til å komme hit og dele ut priser - på en skole som setter pris på elevene som får det til og en skole som har ambisjoner om å få frem mange gode elever, sa Hille.

Artikkeltags