Ås er best på studentboliger

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Som student i Ås har du større sjanse for å få hybel gjennom Studentsamskipnaden enn i andre universitetsbyer. Verst er det i Stavanger og Bergen.

DEL

ÅS: Tall fra Norsk Studentunion (NSU) viser at dekningsgraden for studentboliger i Ås er 35,2 prosent og at det totalt finnes 995 hybler å tilby de 2.829 studentene i universitetsbygda. Ingen andre universitetsbyer kan vise til like god dekning. Etter Ås kommer Tromsø med 23 prosents dekning, mens Stavanger kun kan vise til 9,4 prosent. Den gjennomsnittlige dekningsgraden for hele landet er på 15,3 prosent.
NSU har foretatt boligundersøkelser siden 1991 fra studentsamskipnadene i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø, Stavanger og Ås. Målet er å vise hvor mange prosent av studentmassen i samskipnadene med tilknytning til NSU som har tilgang på studentbolig. Årets undersøkelse viser at det mangler over 5000 studentboliger for å nå målet om 20 prosent dekning.
– Det er fortsatt en studentboligkrise i Norge. Samskipnadene har rekordlange køer, sier leder i NSU, Ingvild Reymert. Hun krever at regjeringen holder løftet i Soria Moria-erklæringen som sier at de bygger minst 1000 nye studentboliger i året.

Artikkeltags