Ikke skatt på bolig

Hadde fasiten: Laila P. Nordsveen (Ap) presenterte flertallsforslaget for varaordfører Jorunn Nakken, ordfører Ola Nordal, sekretær Jeanette Karlsen og rådmann Trine Christensen. foto: Solveig wessel

Hadde fasiten: Laila P. Nordsveen (Ap) presenterte flertallsforslaget for varaordfører Jorunn Nakken, ordfører Ola Nordal, sekretær Jeanette Karlsen og rådmann Trine Christensen. foto: Solveig wessel

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Rådmannen mente det var nødvendig å innføre eiendomsskatt på bolig for å møte de store utfordringene på investeringssiden. Det er ikke partiene enige i.

DEL

ÅS: Det store spørsmålet ved budsjettforhandlingene de siste årene, har vært når Ås blir nødt til å innføre eiendomsskatt på bolig. I år gikk rådmannen så langt å si at det ville være nødvendig med tanke på de store investeringene i blant annet skole og flere sykehjemsplasser. Onsdag vedtok kommunestyret et budsjett uten vedtak om å innføre eiendomsskatt i 2017. Det flertallet med Ap, SV, V, MDG og R imidlertid vil, er at rådmannen starter taksering og utredning av eiendomsskatt på boliger i 2016. Men at man kommer tilbake til om denne skatten skal innføres når man ser hvordan budsjettet for 2017 ligger an til å bli.

Skoleinvesteringer

Laila P. Nordsveen la frem flertallets budsjettforslag.

– Vi tror kanskje vi har fasiten, sa hun.

I budsjettet som ble vedtatt, er investeringene redusert med 423.000 kroner i forhold til rådmannens forslag. Da er Sjøskogen skole inne med 30,5 millioner kroner i fireårsperioden, mens Rustad skoles investeringen er redusert med 50 millioner.

– Jeg er fornøyd og har tro på dette budsjettet. Spesielt fornøyd er jeg med at Sjøskogen er inne. Det var en sak jeg gikk til valg på. Prognosene her har aldri stemt og nå vil vi være i forkant når behovet er der, sier Nordsveen.

Sjøskogen klarer seg uten utvidelse ett til to år til. At budsjettet for fireparallell på Rustad blir redusert med 50 millioner, mener hun betyr lite.

– Det blir feil å gå ut med så høye anbudstall, sier hun.

Sparer biblioteket

Rådmannen foreslo kutt i budsjettene til bibliotekene og fritidsklubbene. I det vedtatte budsjettet er disse spart.

– Jeg er også fornøyd med at det ikke kuttes hos bibliotekene og fritidsklubbene. Dessuten er grunnbemanningen innen helse og omsorg sikret med faste stillinger og økning i vikarbudsjettet.

Det er dessuten lagt inn 20 millioner for salg av Dyster i fire år fremover, men her venter man på reguleringsplanen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken