Ny omgang med Godt samliv-kurs

KURSHOLDERE: Susanna Borovski Lübeck (til venstre) og Inger Nordstrand håper på god oppslutning om kurset.

KURSHOLDERE: Susanna Borovski Lübeck (til venstre) og Inger Nordstrand håper på god oppslutning om kurset. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag 28. og søndag 29. januar arrangeres det gratis samlivskurs for småbarnsforeldre i regi av Ås kommune i samarbeid med Ås sanitetsforening. Deltakerne får gode tips for å ta vare på samlivet.

DEL

ÅS: – Dette er et kurs for dem som har et helt vanlig samliv. Alle har sine utfordringer når de får barn, sier familieterapeut Susanna Borovski Lübeck.

Sentrale temaer er forandringen fra to til tre, kommunikasjon, konflikthåndtering, tilknytning, anerkjennelse og kjærlighet.

– Målet med kurset er å styrke parforholdet, sier familieveileder Inger Nordstrand.

– Vi ønsker å vise at man ikke er alene i den nye livssituasjonen. Mye er nytt for førstegangsforeldre: foreldrerollen, økonomi, amming og barnesykdommer. Kurset skal gi dere støtte og inspirasjon i en periode med store forandringer og utfordringer i hverdagen. Kursdeltakerne får gode tips gjennom mange konkrete øvelser. Kurset er livssynsnøytralt, og de har fått gode evalueringer fra deltakere på tidligere kurs.

– Vi håper å etablere det som et fast tilbud i kommunen, uavhengig av om vi får midler utenfra. Dette er et viktig, forebyggende tilbud til familier i en periode av livet som er hektisk og sårbar, men også svært innholdsrik og spennende, sier Susanna Borovski Lübeck.

Forstå den andre

Kommunikasjon er viktig i et parforhold. Kommunikasjon er så mye, ikke bare det å snakke. Parene får delta i praktiske øvelser underveis.

– Hvis man er interessert i å forstå den andre bedre, kan det gjøre samarbeidsklimaet mer harmonisk, sier Lübeck.

– Deltakerne får tenke tilbake. Hva er det som gjorde at de to ville være sammen da de traff hverandre? I tillegg bruker vi mye tid på teknikker som siker at man virkelig lytter til hverandre, og teknikker man kan bruke når konfliktnivået blir for høyt, sier Inger Nordstrand.

Forebyggende

Kursholderne presiserer at de også ønsker foreldre med flere enn et barn velkomne, men de bør være i småbarnsfasen. Kurset er forebyggende, ikke terapeutisk, det betyr at vi ikke tar opp eventuelle problemer hos det enkelte par. Man trenger heller ikke å føle at man må dele sine opplevelser eller tanker med de andre på kurset, svært mye foregår mellom paret, og ikke i plenum.

– Vår erfaring er at parene som har gått på kurs, føler at de har fått verdifull tid sammen til å se og lytte til hverandre i fred og ro, få nyttig påfyll og gjøre seg nye tanker, og ikke minst treffe andre i samme situasjon.

Fikk du lyst til å gå på kurs og investere i forholdet? Send e-mail til: inger.nordstrand@as.kommune.no eller tlf. 47 46 67 28. Kurset foregår i Lille sal i Ås kulturhus, lørdag 28. og søndag 29. januar, kl. 11-15 begge dager. Det blir lunsjservering.

Artikkeltags