Gå til sidens hovedinnhold

Ås Turn i medgang

Artikkelen er over 13 år gammel
ÅS: 22 turnere fra Ås deltok 9-10 februar på OpplandsPokalen 2008 i Lillehammer. Denne konkurransen foregår i Håkonshall og det var i år påmeldt over 300 turnere fra ulike steder i syd- og Midt-Norge. Deltagerne fordelte seg på konkurranser innen Sportsdrill, Gymnastikkhjul og Troppsgymnastikk. Deltagerne fra Ås konkurrerer i Troppsgymnastikk innen Trampett og Tumbling. Dette året stilte Ås med 4 lag, 1 rekruttlag, 2 juniorlag og 1 seniorlag. Hvert lag besto av 6-7 deltagere. Rekruttene er som navnet tilsier et ganske ferskt lag hvor 3 av utøverne hadde deltatt i kun en konkurranse tidligere, mens de andre 3 deltok i sin første konkurranse. Det var derfor veldig overraskende og inspirerende at disse tok 1.-plassen i Trampett blant totalt 13 deltagende lag.
Juniorlagene fra Ås består av deltagere i alderen 13-17 år. De har deltatt i flere konkurranser tidligere og fikk medaljeplasser i samme konkurranse i 2007. I år hadde de forberedt et avansert program, og Juniorene var også i år helt i teten med delt 2. plass innen Tumbling. Også her var det hard konkurranse med totalt 14 konkurrerende lag.
Ås turnforening har de siste fem årene satset på troppsgymnastikk som konkurransegren og i år er det første gang de deltar med en seniortropp. Seniortroppen besto av deltagere fra 17 år og oppover, hvor også deres egen trener, Niclas Lundmark gjorde comeback. Beste plass for seniorene ble 2. plass i Tumbling.
Totalt sett var konkurransen en viktig begivenhet for Ås turnforening. Særlig ettersom foreningen totalt har 160 aktive deltagere fra 3 år og oppover. Her ligger et stort potensial for fremtiden. Hovedtrener Niclas Lundmark og Ida Asbjørnslett var svært fornøyd med innsatsen til gymnastene. Denne uken starter trening og forberedelser til neste konkurranse.