Forbereder barnas verdensdag

Isabell Andersen (til venstre) og Heidi Watz holder på med en figur fra Andesfjellene. Bak ser du tydelige biter av Afrika.FOTO: STIG PERSSON

Isabell Andersen (til venstre) og Heidi Watz holder på med en figur fra Andesfjellene. Bak ser du tydelige biter av Afrika.FOTO: STIG PERSSON

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Flittige fingre er i innspurten med figurer og dekorasjoner fra alle verdenshjørner.

DEL

ÅS: Søndag, på selveste FN-dagen, foregår Barnas verdensdag for første gang i Ås. Dette er en fargerik møteplass for barn i alle aldre, der de fremmøtte får en stor og variert kulturopplevelse fra hele verden.
 

– Arrangementet mellom 12.00 og 17.00 foregår på Kulturskolen i Ås, Gamle Åsgård, Midtgard fritidsklubb og parkeringsplassen imellom. Dette blir en kjempestor internasjonal dag, sier Ellen Sibe Kråkenes ved Kulturskolen i Ås, prosjektleder for Ås internasjonale senter.
 

I hele høst har tredjeklassingene på Utstillingsdesign ved Ås videregående skole jobbet med å lage kulisser og dekorasjoner. Andesfjellene, Afrika, Norge og Brasil er blant verdenshjørnene publikum får møte.
– Det er utfordrende, men gøy! synes Heidi Watz og svinger penselen.
– I flamencorommet skal du føle at du kommer til Spania. Vi har også en markedsplass med mat fra hele verden, og på Midtgard er det sceneshow kontinuerlig, sier Ellen Sibe Kråkenes.
 

Tradisjonsrikt
 

Rikskonsertene har hatt Barnas verdensdager 12 år i Oslo.
– Nå ønsker de å få arrangementet ut i landet. Barnas verdensdag arrangeres også i Asker, Larvik, Skien, Stavanger, Oslo, Førde og Narvik. Syv profesjonelle utøvere fra Rikskonsertene veileder de lokale frivillige vi har. Det er meningen at det skal bli en tradisjon, og Rikskonsertene kommer til å trappe ned bemanningen. Om et par år må vi klare oss alene, smiler hun.
 

Barnas verdensdag er verksteder, forestillinger, konserter, mat og utstillinger. For eksempel med bracelio, brasiliansk musikk og dans for 0-3 år.
Ca. 100 frivillige kommer til å være i sving i Ås på søndag. Mange fra Bjørnebekk asylmottak bidrar med smakebiter fra hjemlandet, både i form av nasjonaldrakter og noe å bite i. Hennamaling og forskjellige aktiviteter hører med.
– 40 IB-studenter fra Ås videregående skole er verter og stiller opp denne dagen. Blant annet to indiske elever som hjelper til med Bollywood-dans, sier Ellen Sibe Kråkenes. Ås internasjonale kvinnegruppe er også involvert der.

 

Stolte lærere
 

Den største jobben gjør tredjeklassingene på Utstillingsdesign ved Ås videregående skole.
– Det hadde ikke gått uten så ansvarsfulle elever. Det ligger kjempemye læring i prosjektet. Elevene har vært med på å bestemme veldig mye selv, sier lærer Tone Herlung Høien.
 

Elevene har oppdatert treutd.blogg.no med fremdriften i prosjektet.
– Rikskonsertene har fulgt med arbeidet der og har vært rørt til tårer! sier Herlung Høien stolt.
 

– Å ta på seg slike oppdrag, utvikler både sosial kompetanse og sette seg inn i nye emner du ikke lærer på skolen. Dette er i tråd med alle intensjoner om å ha samarbeid «med virkeligheten». Jeg er stolt over det elevene og faglærer har fått til, sier avdelingsleder Per Bakke Jensen.
Barnas verdensdag avsluttes med forestillingen Kjerringa med staven klokken 17.00.


 


 


 

Artikkeltags