Det kan spøke for gamleskolen i Ås

Det kan bli et problem å få noen til å sette i stand gamle Brønnerud skole.

Det kan bli et problem å få noen til å sette i stand gamle Brønnerud skole.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Alle mener det er viktig å ta vare på gamle Brønnerud skole i Ås, men penger ut over forsikringssummen etter brannen vil ikke politikerne love bort.

DEL

ÅS: Lions Club Ås ønsker å sette gamle Brønnerud skole i stand slik at det kan fungere som grendehus for vestbygda i Ås. Forutsetningen er at taket blir hevet slik andre etasje også kan brukes.

Selv om Lions vil bruke mange dugnadstimer på å pusse opp bygningen som var bygda første skole, bank og herredsstyre, vil det koste mye penger. Brannforsikringssummen på 567.000 kroner er alt Lions kan regne med fra kommunen.

334.000 kroner til å heve taket vil ikke formannskapet love bort. I samarbeid skal kommune og Lions se på muligheten for å skaffe til veie dette beløpet. Lions oppfordres dessuten til å formalisere en stiftelse og til å samarbeide med andre lag og foreninger.

Vurderer på nytt

– At vi ikke fikk klarsignal til å sette i gang, ser vi på som negativt. Når det er klart at det ikke blir bevilget mer penger, må vi vurdere hva vi skal gjøre, sier Helge Skuterud i Lions Club Ås.

Lions vil behandle saken i neste styremøte for så å gi tilbakemelding til formannskapet om tilbudet fortsatt står ved lag, eller om de skal trekke seg helt ut.

Artikkeltags