KROER: Thomas Smestad, tidligere NM-vinner i karate, løfter foten for å sparke, og Anne Mette Norenberg må bare forsvare seg som best hun kan. Heldigvis driver Smestad bare og demonstrerer hvordan det skal gjøres. Senere får Ås-damene forsøke seg mot hverandre, slik at karatekjemperne blir litt mer likeverdige.
To timer ved Kroer skole hver torsdag i hele vinter har Smestad kjørt fysisk hard karatetrening med Ås' kvinnelige fjerdedivisjonsspillere.

Øke prestasjonene

I tre år på rad har damene hatt både håp om og tro på opprykk fra 4.divisjon, men tapt på målstreken. Kanskje får de her den tøffheten som skal til, for at de klarer det?
– Jeg kjører på styrke, utholdenhet, koordinasjon og liknende - for å kunne øke prestasjonene, men også for å unngå skader, forteller Thomas Smestad.
– I tillegg går vi litt i kroppen på hverandre, for at de skal kunne klare seg bedre og vinne flere dueller, forklarere karatetreneren.
Fotballtreneren har også stor tro på dette:

– Jeg kan allerede se på jentene, spesielt de yngste, at de er blitt tøffere i duellene, mener Vidar Jokerud.

Mer motiverende

Også jentene er optimistiske:
– Jeg tror vi kommer til å kjempe i toppen i år også, sier Anne Mette Norenberg, som har vært med på tre "nestenopprykk" på like mange år nå.
– Ser du noen grunn for at det skal gå bedre i år?
– Ja, faktisk. For det først er tre avdelinger blitt til to. Det betyr flere kamper og nye lag, noe som er mer motiverende og det blir mer kontinuitet. I fjor var det lange perioder uten kamper. Dessuten har vi lagt vekt på kondisjon, styrke og smidighet, og der har vi gjort fremgang, påstår hun.
– Dessuten mener jeg vi har en minst like god spillerstall, sier Anne Mette Norenberg.