Ås trenger natteravner nå!

SØKER NATTERAVNER: Politibetjent Rune Fossum, FAU-representant Jens Petter Wold, Tone Eng i Frivilligsentralen og SLT-koordinator Bjørn-Erik Pedersen håper å se natteravnene i Ås sentrum utover våren.

SØKER NATTERAVNER: Politibetjent Rune Fossum, FAU-representant Jens Petter Wold, Tone Eng i Frivilligsentralen og SLT-koordinator Bjørn-Erik Pedersen håper å se natteravnene i Ås sentrum utover våren. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Natteravnene har vært fraværende i Ås de siste årene. Nå oppfordres foreldre og andre voksne til å stille seg til disposisjon for et tryggere samfunn.

DEL

ÅS: - Jeg er spent på våren, sier SLT-koordinator i Ås kommune, Bjørn-Erik Pedersen.

Med vår i luften, trekker ungdom til sentrum. Da skulle han gjerne hatt natteravnene på plass, men de er blitt helt fraværende i gatebildet. Nå håper han at voksne kjenner sitt ansvar slik at ordningen kan komme på plass igjen.

Les også: – Vi trenger flere natteravner

Meningsfullt

Å gå natteravn er både sosialt, hyggelig og meningsfylt. Og så er det en utrolig viktig oppgave. Det mener både politiet, ungdomsarbeideren, FAU og Frivilligsentralen som håper å få etablert Natteravnene igjen.

- Målet er å motivere foreldre og andre voksne til å sette av fire timer en fredag- eller lørdagskveld for å gå natteravn. Hvis alle foreldre som har ungdom i huset, tar en sjau, blir det kanskje snakk om en vakt fra nå og frem til skoleferien. Dette må vi ha på plass snarest, sier Tone Eng i Frivilligsentralen.

Hun oppfordrer foreldre til å ta kontakt med Frivilligsentralen eller FAU ved skolen, disse vil organisere vaktene. Alle som melder seg, vil få beskjed om hvor de skal møte, hvilken rute de skal gå, de får på en gul vest merket med Natteravn, og så får de en kaffekopp i løpet av natta. Det er alltid minst tre stykker som går sammen.

- Det har vært episoder der natteravner har forhindret uheldige episoder, så dette er noe foreldre gjør for sine egne unger, sier Eng.

Jens Petter Wold i FAU ved Ås ungdomsskole har gått natteravn flere år. og har opplevd å få mye hyggelig respons i møte med ungdommen.

- Når vi hører at det er et stort behov, synes jeg vi burde få igang natteravnene snarest. Å gå natteravn er også en innsats for seg selv. Man blir dessuten kjent med miljøet og så får man mulighet til å ta et lite ansvar en gang i året, sier Jens Petter Wold i FAU ved Ås ungdomsskole.

Et viktig tiltak

Politibetjent Rune Fossum er politikontakt i Ås. Han mener natteravner er et godt tiltak som også fungerer som en viktig miljøfaktor.

- Mange voksne tror det er slitsomt og mye jobb, men det handler ofte bare om å prate med ungdommen, og det er ikke noe man trenger stor kompetanse for å gjøre, sier Fossum.

Han mener den innsatsen natteravnene gjør er veldig bra, men at den kan bli bedre i alle kommuner.

Les også: Natteravnene på Langhus ønsker seg flere dagravner

- Hva med å la foreldre på niende trinn ta jobben. Det er da ungdommen begynner å teste ut alkohol og rus. I dag er dessuten ungdommen mer mobile enn tidligere og informasjon går fort via sosiale medier, sier Pedersen.

Wold synes ideen om å la et klassetrinn ta ansvaret for et skoleår, er god.

- Da kan foreldre forberede seg på at det blir deres tur en gang i løpet av årene de har barn i ungdomsskolen, sier Wold.

Han lover at alle foreldre som har barn på Ås ungdomsskole, i løpet av uken vil få brev med oppfordring om å stille som natteravn.

De som vil sette av noen timer en kveld frem til sommerferien, kan ta kontakt med Ås Frivilligsentral. Det gjelder om du er forelder ved skolen, student eller har et genuint ønske om å bidra litt, så er du ønsket som natteravn.

Og om du kjører MC, så ta gjerne kontakt! MC-ravn er et populært innslag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken