Ås videregående er Norges beste skole til å samle inn til SOS Barnebyer

GODT FORBEREDT: Det var kickoff i auditoriet onsdag. Fra venstre Vilde Haugen Østraat, Lene Aarnes fra SOS Barnebyer og Andrea Vågen. FOTO: STIG PERSSON

GODT FORBEREDT: Det var kickoff i auditoriet onsdag. Fra venstre Vilde Haugen Østraat, Lene Aarnes fra SOS Barnebyer og Andrea Vågen. FOTO: STIG PERSSON

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Barna i Swaziland får stor glede av innsatsen til elevene ved Ås videregående skole.

DEL

ÅS: Fra onsdag og frem til søndag foregår skolens årlige innsamling til SOS Barnebyer. I fjor satte Ås videregående skole rekord med 316.000 kroner.
– Det er vi ganske stolte av. Vi satser på å bli bedre enn fjoråret, sier Andrea Vågen i aksjonskomiteen.

Elevene er klare til dyst og gleder seg til å møte mange hyggelige folk.

- En foregangsskole

Ungdommene får også skryt av SOS Barnebyer.
– Det er veldig flinke elever her som står for mye av organiseringen selv. Det er ganske unikt at elevene står for så mye av logistikken. Ås videregående skole er en foregangsskole, sier Lene Aarnes i SOS Barnebyer.

Hun var som vanlig på plass for å sparke i gang aksjonen onsdag formiddag.
– Vi startet så smått med det med en gang skolen startet. De siste ukene har vi jobbet med det hver dag. Vi har gjort klart arbeidskort og plombert 800 bøsser, så vi har lagt mye arbeid og tid i det, sier Andrea Vågen.

Andre året med Swaziland

Dette er andre året på rad at Ås videregående skole støtter barnebyen i Siteki i Swaziland. Tidligere har de støttet Latvia og Malawi.
– Hos oss får store søskenflokker vokse opp sammen. Nå får barna all tryggheten og kjærligheten de trenger, sier Lene Aarnes.

Omsorg, respekt og trygghet

SOS Barnebyer er en humanitær organisasjon som arbeider for å gi barn et trygt hjem. Visjonen er at alle barn hører til i en familie og utvikler seg med omsorg, respekt og trygghet. SOS' oppdrag er å gi de mest sårbare barna en familie og et trygt hjem.

Organisasjonen hjelper dem med å forme sin egen fremtid og tar del i utviklingen av deres lokalsamfunn.

SOS Barnebyer driver arbeid i 134 land og territorier over hele verden.

Artikkeltags