Det blir fargerikt på Barnas verdensdag i Ås

INNSATS: De tre sørafrikanerne fikk god kontakt med de unge trommeslagerne, her fra første og tredje trinn ved Åsgård skole.FOTO: STIG PERSSON

INNSATS: De tre sørafrikanerne fikk god kontakt med de unge trommeslagerne, her fra første og tredje trinn ved Åsgård skole. FOTO: STIG PERSSON

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

ÅS: Lørdag blir det stor folkefest i Ås. Da er det klart for årets utgave av Barnas verdensdag.


 

– Dette er fjerde gang vi har Barnas verdensdag, sier Ellen Sibe Kråkenes fra kulturskolen og Ås internasjonale kultursenter.

Arrangementet er et samarbeid mellom Ås internasjonale kultursenter, Ås bibliotek, Bjørnebekk asylmottak, ungdomshusene, kulturskolen, Ås kulturhus og Rikskonsertene.

Tirsdag ettermiddag lød det afrikansk musikk utover kulturskolen. Leonard Mbula, Luvyo Msiz og Terence Nojila fra Sør-Afrika hjalp elevene fra Åsgård med å lage sitt helt eget trommestykke som skal fremføres på scenen på lørdag. De 30 elevene er første innslag på Barnas verdensdag etter at ordfører Johan Alnes har åpnet arrangementet. Sørafrikanerne kom hit i forrige uke og er her gjennom Fredskorpset.

Litt av hvert


Programmet for lørdagen er svært variert. Det blir masse konserter og verksteder i Åsgårdkvartalet mellom klokken 12.00 og 16.00.
Barnas verdensdag er en fargerik møteplass med kulturuttrykk fra ulike steder av verden. Hele familien kan delta på forskjellige kulturverksteder, smake på internasjonal mat og være publikum til det som skjer på verdensdagscenen. Alt foregår på kulturskolen, Midtgard, Gamle Åsgård og uteområdet mellom bygningene.


Inne på kulturskolen, Gamle Åsgård og Midtgard blir det forskjellige verksteder som går i loop hele dagen. Hvert verksted varer ca. 20 minutter.
Du kan lære hip hop og bevege deg til kul gatemusikk. Cree-indianerne er på plass i Ås. Folk blir bedre kjent med kulturen deres gjennom tradisjonell sang, dans og musikk. Hos Cree-indianerne står ritualene sterkt. Det vil de også gjøre i verkstedet.


Det blir salsa for store og små. Her kan du kaste deg med i dansen og la deg forføre av mambo, salsa, rumba og cha-cha-cha.
Kjerringrokk skal rive publikum med inn i folkemusikkens fengende landskap.
På Maria og Martinsens mirakuløse musikkmakeri får du prøve mange instrumenter, lage en lite melodi, se hvordan det passer med andres ideer og høre hvordan det låter når flere spiller sammen. Her kan du lage musikk hele dagen.
På animasjonsverkstedet får du lage dine egne figurer i plastilina og lære hvordan du får figurene til å bevege seg på film.
Du kan også bli med inn i den magiske verden som oppstår når Ås bibliotek finner akkurat de rette eventyrene som passer for hele familien.
I den samiske lavvoen får du høre samiske eventyr, joik og lære mer om samisk kultur.
Ute er det matmarked, der du kan skaffe deg noe å bite i fra fjerne himmelstrøk.

Artikkeltags