Gå til sidens hovedinnhold

Fullt hus da ÅsEnsemblet fremførte gamle slagere

Artikkelen er over 12 år gammel

Hvis du ikke visste det fra før; ÅsEnsemblet slår ettertrykkelig fast at musikken fra 1970-tallet er “in” for tiden.

ÅS: Forestilling i Ås Kinoteater lørdag kveld ga oss mange av de aller beste og mest kjære melodiene fra det fargerike 1970-tallet. Amatørartistene viste en utrolig sang- og spilleglede, og publikum viste med trampeklapp at de satte pris på forestilling.

Husker det fortsatt

– Utrolig flott å få respons! For oss amatører har det vært tungt å øve mot ingenting i salen, sier styreleder Hilde-Kari Skarstein i ÅsEnsemblet.
– Hvorfor 70-tallet?
– For det første fordi det var så mye fin musikk på den tiden. Mange av oss husker det fortsatt - det var jo ungdomstiden min, forteller Hilde-Kari Skarstein, styreleder i ÅsEnsemblet.
– For det andre fremførte vi melodier fra 1950 og 1960-tallet for to år siden. Om to nye år har vi planer om å ta for oss 1980-tallet, deretter 1990-tallet, forteller Skarstein.

Ideene og visjonene

– Fornøyd med kveldens forestilling?
– Ja, vi gjennomførte og hadde ingen direkte uhell, slår hun fast. Det er nesten imponerende med så mange nummer som involverer så mange personer. Enda mer imponerende blir det når vi vet at en sanger som skulle være solist på tre nummer, ble syk natten før premieren. Matthew Kent steppet inn som solist på få timers varsel, og gjennomførte i fin stil.
– Mye jobb?
– Ja, det har vært det. Men takket være en veldig flink dirigent i Inger Torbjørnsen, har det gått bra. Det er hun som har ideene og visjonene. Hun får oss andre til å tro på det - og til å gjennomføre det, sier Hilde-Kari Skarstein. Og legger til:

Samtidsruin

– Ås kinoteater er en fantastisk sal, som vi har fått bruke som vi vil. Den er forresten også fra 1970-tallet. Men den fungerer ikke helt for tiden, og vi har måttet sette den litt i stand.
– Ås trenger virkelig en sal som dette, og Ås Kinoteater må ikke bli en “samtidsruin”, sier Skarstein.
– Den har stor plass, her er det garderober og stor plass på scena. Det er viktig med så mange som vi er. Dette er en skatt og et utrolig anlegg som Ås kommune bare må ta vare på, sier Hilde-Kari Skarstein.
Sang- og spillegleden er utroolig, humoren og de gode replikkene ligger alltid på lur. Kanskje er ikke alle toner helt rene og timingen like god som hos de mest proffe artistene, og en finner muligens enkelte småfeil. Men vi skal huske på at alle artister er amatører fra én liten bygd. Dessuten blir det sikkert enda bedre når premierenervene er borte. De som ikke fikk billett i helgen, har nye muligheter kommende lørdag og søndag.