Fullt hus og stor bredde i Ås

Christian Lundquist (16) er storfornøyd med et nytt lydanlegg på Midtgard. Han spilte en blanding av jazz, metall og rock sammen med Halvor Bekken Aschim (10) og Henrik Wiik (16) under årets UKM i Ås. FOTO: INGERID KLAVENESS

Christian Lundquist (16) er storfornøyd med et nytt lydanlegg på Midtgard. Han spilte en blanding av jazz, metall og rock sammen med Halvor Bekken Aschim (10) og Henrik Wiik (16) under årets UKM i Ås. FOTO: INGERID KLAVENESS

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Et bredt spekter av talenter skinte i Ås da kommunemønstringen gikk av stabelen lørdag 13. februar.

DEL

ÅS: – Ungdommene i Ås viste et veldig høyt nivå på flere genre, sier Marianne Kleven, som har vært i juryen på Ungdommens Kulturmønstring (UKM) i ti år.

Se bildegalleri fra Kulturmønstringen i Ås!

Viste bredde

Ungdommen i Ås sørget for et bredt spekter av talenter, og det var 38 deltagere på årets UKM i Ås. Hele 17 sceneinnslag og åtte kunstbidrag sørget for bredden.

Arrangementet startet på “akustisk scene” i Festsalen i Åsgård, der det ble fremført sang, dans og klassisk musikk.
Jonas Aune (15), som gikk til landsmønstringen under fjorårets UKM, fremførte “La campanella” av Franz Liszt på piano og sjarmerte publikum.


– Dette er et opparbeidet stykke som opprinnelig ble skrevet for fiolin av komponisten Paganini.

Imponerte teknisk

Bernt Henrik Svinddal (17) fremførte også et klassisk stykke som var teknisk vanskelig å spille.

Andrea Engøy (16) og Øyunn Widskjold Krogh (14) fremførte en selvkoreografert dans med flere forskjellige dansestiler som moderne, jazz, musikal, street funk, hip hop og klassisk.

Jon Anders Fløistad (15), som er en kreativ gutt med mange talenter, viste noen tegneseriestriper og skulpturelle arbeider som imponerte mange.

Ny scene

I andre avdeling som ble arrangert på en “elektrisk” scene på ungdomsklubben Midtgard, ble det mer lyd.

Ordfører Johan Alnes i Ås kommune åpnet Midtgards helt nye scene. Det gikk ikke helt glatt da Emelie Anne Hollow (11) begynte med sangen “The Wild”, som hun har laget selv.

Strengen på gitaren hennes røyk, men Emilie taklet dette like godt som budskapet i sangen sin. Den handlet om livet og om hvordan man kan takle ting.

Yngst, men ikke minst

“I feel so small”, låt det i refrenget til Kristin Lansrud (10). Selv om hun var den yngste deltageren under UKM i Ås, var fremførelsen stor. Hun sang “Evertime”, som er en ballade av Britney Spears.

Både Emilie og Kristin er elever ved kulturskolen i Ås, og inspektøren på kulturskolen, Inger Helen Sveum, er veldig stolt av dem.

– De er så flinke, og det var tøft at de våget å stå på scenen, sier Sveum.

Leder av ungdomsklubben Midtgard, Ken Børre Langås, er fornøyd med det vel beståtte arrangementet.
Det livligste innslaget under UKM i Ås var signert bandet Chiroptera som avsluttet kommunemønstringen.

Artikkeltags