Helhetlig hesteluksus

Salmakere: Harald Trinkle, Svein Fossum og Hans Olav Schinnes flytter med seg salmakeriet fra Fredensborgveien i Oslo til hestesenteret på Vinterbro. Her med en sal de har utviklet selv.

Salmakere: Harald Trinkle, Svein Fossum og Hans Olav Schinnes flytter med seg salmakeriet fra Fredensborgveien i Oslo til hestesenteret på Vinterbro. Her med en sal de har utviklet selv.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I august åpner Skandinavias første hestesenter som tilbyr både veterinær, salmakere og hovslagere under samme tak, i splitter ny lokaler på Vinterbro.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

VINTERBRO: Det er ikke mye som vitner om at de 1600 kvadratmeterne på en høyde ved Vinterbro om knappe to måneder skal romme alt en hest måtte trenge. Men når erfarne salmakere og representanter fra Horze Norge AS peker og forklarer hvordan det hele skal se ut, skjønner man fort at dette dreier seg om noe helt unikt. Noe både hester og ryttere i hele landet vil kunne nyte godt av.

Hestekunder
For det er hesten som er hovedkunden når kompetansesenteret på Vinterbro åpner den 15. august. Her skal veterinærer, salmakere og hovslagere samarbeide om å finne frem til den beste løsningen for hver enkelt hest.
–Det eneste vi mangler nå er en hestehvisker som kunne fortalt oss nøyaktig hvor hesten har vondt, spøker salmaker Svein Fossum. Han tok over Fossum salmakeri i Fredensborgveien i Oslo etter sin far i 1976, og har holdt på siden. Sammen med to lærlinger flytter han salmakeriet til Vinterbro til høsten.
– Dette er ideelt på den måten at vi får gjort alt samtidig, og dermed får muligheten til å finne den optimale salen til hesten, sier Fossum, som forteller at de bare får med seg rundt 20 saler når de reiser ut til kunder.
– Vi har kunder over et stort område, og kommer til å fortsette å kjøre ut til noen av dem, men her på Vinterbro blir det lagt opp til timebestilling, sier han. Fossum mener at dette er konseptet alle snakker om, men som ingen har gjort noe med.
– Så du kan trygt si at heste-Norge ligger et hestehode foran, ler han.

Etterspurt tilbud
Bernt Aksel Larsen, fra Horze Norge AS, er overbevist om at Hestesenteret på Vinterbro blir populært.
– Dette blir en prøve på hvor stor etterspørselen er, men jeg er sikker på at det blir populært, og at vi vil åpne tilsvarende sentere i Europa etter hvert, mener Larsen. Lokalene skal gi plass til innendørs bane, salmakeri, butikk med alt av sko og klær til hest og rytter, kafé på taket, en topp moderne smie hvor man etter hvert vil kunne få skodd hesten, veterinærklinikk og grossistlager for sko.
– Vi regner med å kunne behandle to og to hester samtidig. Vi bygger plass til fire hester innendørs. Dessuten blir det store utendørsområder, sier Larsen. Og selv om det er mye som gjenstår før portene åpnes på ordentlig, er det ingen tvil om at dette blir et luksustilbud for både hest og rytter.Artikkeltags