Reiser på busstur for kropp og sjel

På tur: Herman Bonde, Markus Blem Sørensen, Arne Tyldum, aktivitør Lisbeth Hansen, Mary Solli, Berit Tyldum og pleier Eva Katarina Sjöstedt. Bak står sjåfør  Petter Kjærsrud (til venstre) og  Halvard Westby. Vigbjørn Forøy og Bjørn Bakke ble sittende i bussen under fotograferingen.

På tur: Herman Bonde, Markus Blem Sørensen, Arne Tyldum, aktivitør Lisbeth Hansen, Mary Solli, Berit Tyldum og pleier Eva Katarina Sjöstedt. Bak står sjåfør Petter Kjærsrud (til venstre) og Halvard Westby. Vigbjørn Forøy og Bjørn Bakke ble sittende i bussen under fotograferingen.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Moer sykehjem drar på tur hver tirsdag. Passasjerene har stort utbytte av et trivelig avbrekk i hverdagen.

Sjåfør Petter Kjærsrud styrer med stø hånd nedover Brekkeveien mot sentrum og etter hvert hovedstaden.

Denne gangen er det bokollektivet på Moer sykehjem som er på tur. Reisemålet er Frognerseteren.

– Å komme seg ut er viktig. Vi er på tur hver tirsdag. Dette har vi holdt på med i fem år. I forrige uke var vi på Folkemuseet og så 1814-programmet der, forteller aktivitør Lisbeth Hansen.

Passasjerene er delt i grupper. Nå er det fem uker til denne gruppen skal på tur igjen.

– På sommeren drar vi til Breivoll, vasser og griller, sier Lisbeth Hansen. Det har også hendt de har reist på harrytur, og da sprekker det vanlige tidsskjemaet...

Koselig avbrekk

Dem som er med på turene, har stor glede av det. Når ØB er med, er altså Frognerseteren reisemålet. Delegasjonen fra Ås inntar en bedre lunsj ved langbordet under portrettmaleriet av selveste Gunnar «Kjakan» Sønsteby. Peisen ved siden av brenner friskt og gir en lun varme som står i stil med stemningen rundt bordet.

– Hvorfor får vi ikke sånne smørbrød hver dag? humrer Herman Bonde.

– Ja, dette hadde jeg ikke trodd i dag tidlig; at jeg skulle til Frognerseteren i dag! stråler Mary Solli.

– Mange har ikke vært her før, sier Lisbeth Hansen.

– Kjempebra tilbud

Ansatte og beboere på Moer sykehjem er heldige. Ledelsen ved sykehjemmet og Ås kommune ser nytten av disse turene.

– Det er helt spesielt å få det til! Det er kjempeflott. Aktivitører ved andre sykehjem har ikke den muligheten, sier Lisbeth Hansen takknemlig.

De ansatte ser store positive effekter av turene.

– Turene våre bringer frem en del latter, og beboerne opplever noe annet enn det man gjør til daglig. Det kommer så mye spontanitet ut av det! sier aktivitør Lisbeth Hansen. Nedover igjen stopper Petter Kjærsrud utenfor Matkroken.

– Dette var den første butikken Rimi-Hagen åpnet. Vi hadde jo Matkroken i Ås også på 70-tallet. Det var den første i Ås med rulletrapp, sier han.

Hjemveien går forbi Vigelandsparken, Frognerbadet og statuen av Oscar Mathisen. Etter en formiddag full av inntrykk og sosialt samvær, gjør det godt å komme hjem igjen.

Artikkeltags