Gå til sidens hovedinnhold

Internasjonal feiring av kvinnedagen

Artikkelen er over 12 år gammel

Det blir virkelig en internasjonal kvinnedag i Ås. Det vil kvinner fra mange land bidra til med gjennom foredrag, mat og dans.

ÅS: Det er lang tradisjon for å markere Den internasjonale kvinnedagen, 8. mars, i Ås. Så også i år når dagen faller på søndag.
Ås internasjonale kvinnegruppe samarbeider med Fagforbundet, asylmottaket på Bjørnebekk og i Vestby, Voksenopplæringssenteret, biblioteket og Kvinne- og familieforbundet ved markeringen av den internasjonale kvinnedagen. Markeringen starter med oppmøte foran Ås rådhus der det blir appell ved lege Edyta Scorpius etterfulgt av fakkeltog med paroler.

Etter toget forflytter arrangementet seg innendørs til eldresenteret der det blant annet blir servering av mat fra mange land. Her vil også en kvinne fra Afghanistan fortelle hva som er forskjellen på å være kvinne i Norge sammenlignet med i hjemlandet. Ås internasjonale folkedansgruppe vil sørge for det kulturelle innslaget med danser fra mange land.
– Ås internasjonale kvinnegruppe (ÅIK) har lang tradisjon for å markere denne dagen i Ås med et internasjonalt tema og mangfoldig mat. Vi ønsker å fortsette med å skape møteplasser for alle og liker å fokusere på det positive og bidra til bedre forståelse for andre kulturer og til at folk blir kjent med hverandre og ved slike møter kan utvide nettverket, sier leder i ÅIK, Grazyna Englund.

Hva mener du om Kvinnedagen? Debattér!