Ås-elever samler inn leker til barn som må være på sykehus i julen

JULEGAVER: Ugnė Matuliauskaitė, Julie Agerup og Linn Zapffe håper mange vil være med på å glede barn som må tilbringe julen på sykehus, med en leke.

JULEGAVER: Ugnė Matuliauskaitė, Julie Agerup og Linn Zapffe håper mange vil være med på å glede barn som må tilbringe julen på sykehus, med en leke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I forbindelse med julegrantenningen i Ås førstkommende lørdag, vil det bli samlet inn leker til barn som må tilbringe julen på sykehus.

DEL

ÅS: Noen barn må tilbringe julen på sykehus. Det kan være på grunn av egen sykdom eller at pårørende er syke. Disse barna trenger en oppmuntring mener elever ved ib-linjen på Ås videregående skole. Som i fjor har de påtatt seg ansvaret med å samle inn leker i forbindelse med julegrantenningen i Ås.

– Lekene må være nye fordi barn på sykehus ikke kan ta imot brukte leker på grunn av infeksjonsfaren. Og det må ikke være bamser, det kan være alle typer leker til både jenter og gutter i alle aldre, sier Julie Agerup og holder godt rundt maskoten Elvis.

Nå håper hun at innbyggerne i Ås vil være med på å spre glede.

– Vi ønsker at så mange barn som mulig skal få en fin jul, sier Linn Zapffe.

– Lekene må være uten innpakning slik at vi kan vite at det er nye leker. Vi tar oss av innpakningen, sier Ugne Matuliauskaite.

Lille julaften drar jentene sammen med noen voksne, utkledde som julenisser, til et sykehus for å dele ut gaver.

– Hvis jeg hadde vært på sykehus hadde jeg blitt glad for å få en slik gave. Og det betyr noe for foreldrene også å se at barna blir glade når det er jul, sier Julie.

Artikkeltags