Gå til sidens hovedinnhold

– Kampen er ikke over for kvinner

Artikkelen er over 13 år gammel

Kvinner og mangfold sto i fokus da kvinnedagen ble markert i Ås sentrum på lørdag.

ÅS: Ås internasjonale kvinnegruppe var initiativtakere til dagen. Lokalpolitiker Trine Hvoslef-Eide for Venstre åpnet markeringen med å ønske alle velkommen.
–Gratulerer med dagen. Vi gleder oss over tingene vi har oppnådd, men kampen for kvinnene er ikke over, talte Hvoslef-Eide i sin appell og påpekte samtidig viktigheten av frihet. Frihet til å gå med hijab, utøve religion og til å ta egne valg. Mange kvinner møtte opp for å feire kvinnedagen. Med seg hadde de bannere med budskaper som "Hei og hopp - kvinner er topp", "Fargerikt felleskap", "Ja til mangfold" og "Frihet til å velge". Bannere som stolt ble hevet da kvinnene gikk parole i Ås sentrum.
–I nesten 40 år har kvinner i Ås samlet seg på privatbasis for å markere kvinnedagen. Ås internasjonale kvinnegruppe feiret i fjor 20 år, forteller leder Grazyna Englund. Alle oppmøtte fikk utdelt en rose fra likestillingsutvalget og fagforeningene i Akershus.

Variert program.

Etter parolen fortsatte arrangementet i Ås eldresenters lokaler i underetasjen på Ås kulturhus, hvor Ellen Stokland fra Kultur- og kirkedepartementet holdt foredrag om Mangfoldsåret 2008. Etterfulgt av teaterforestillingen Rødhette og ulven med tre unge jenter, og filmen "Lapskaus Boulevard" der regissøren Marianne Kleven fra Ski tok for seg integrasjonsprosesser som innvandrere opplever uansett opprinnelsesland. I tillegg til Ås internasjonale kvinnegruppe besto årets 8. mars-komité av voksenopplæringssenter og flyktningtjenesten, Ås kvinne og familielag, Krisesenteret i Follo, Bjørnebekk asylmottak, Fagforbundet i Ås, Ås SV, Ås Ap, Ås bibliotek og Internasjonal Students Union ved UMB.