KROER: 150 skoler var påmeldt til denne nasjonale sangdugnaden som Musikk i Skolen og Syngende skole samarbeider om.

– Med Skolenes sangdag ønsker vi å ha fokus på sanggleden og det fellesskapet som oppstår når barn og voksne synger sammen, sier prosjektleder og fagkonsulent i Musikk i Skolen.

Idé fra Danmark

Inspirasjonen kommer fra Danmark der det i mange år har vært arrangert sangdager i skolene.

Ulrika Bergroth-Plur fra Ås er daglig leder i Musikk i Skolen.

– Vi så hvilken entusiasme dagen sprer i danske skoler og hvilken betydning den har fått for selve undervisningen på skolen, for sosialt samhold, den repertoarmessige kulturarven og ikke minst for sangens generelle status som et viktig uttrykksmiddel på skolen, sier hun.

Det er laget en egen skolesanglåt «Større enn størst» som det også er laget en koreografi til. Fredag sang elevene ved Kroer skole denne og fire andre sanger.

Kroer er med

– Vi fikk tilbud fra Musikk i Skolen og meldte oss på. I fire uker har vi øvd inn fem sanger, forteller inspektør ved Kroer skole, Kirsti Lynne.

Alle elevene, fra de yngste til de eldste, fylte gymsalen med sang fredag. I tillegg til sangdagslåten sang de om den første løvetann, grevlingen i taket og kråkene på taket. De eldste elevene ledet bevegelsene til sangene og Vincent James Rall fra fjerde klasse hadde meldt seg frivillig som forsanger.

- Favoritten er Den første løvetann, forteller han ØB.

Alle var enige om at dette var gøy og må gjentas.

- Jeg håper vi kan øve inn flere sanger og samles om sangen ved andre anledninger også, sier Lynne.

I tillegg til Kroer deltok Brønnerud i Ås, Hebekk skole i Ski, Heer, Sogsti og Dyrløkkeåsen i Frogn i sangdugnaden.