Legger ned Galleri Texas

SLUTT: I april viste fotografen Eskild Johansen frem sine verker i Galleri Texas. I 2010 er det slutt for Galleri Texas i Ås stasjon. FOTO: AMUND LÅGBU

SLUTT: I april viste fotografen Eskild Johansen frem sine verker i Galleri Texas. I 2010 er det slutt for Galleri Texas i Ås stasjon. FOTO: AMUND LÅGBU

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Galleri Texas legger ned etter at de ikke får ny leiekontrakt.

DEL

ÅS: Leiekontrakten mellom Galleri Texas og eiere Follo Futura av Ås stasjon går ut til nyttår.

– Vi har siden 2007 forgjeves forsøkt å forhandle om en ny avtale med Follo Futura. Men de setter urimelige krav til ny leiekontrakt, skriver daglig leder Sic Flaathe i Galleri Texas i en pressemelding.

Hun mener både Follo Futura og Galleri Texas skylder hverandre penger.

– Men Follo Futura mener at bare vi skal gjøre opp vår del. Det er urimelig og uakseptable betingelser for oss, forteller hun.

Fra nyttår legger derfor galleriet ned driften.

– Fikk advarsler

– Flere advarte oss før vi flyttet inn i Ås stasjon. De sa bedriften hadde en konfliktfylt historie. Vi har nå selv fått erfare at Follo Futura søker konflikt fremfor dialog og løsning, skriver Flaathe.

De synes det er synd å avslutte driften.

– Vi er stolte av det vi har fått til i løpet av seks års drift. Mer enn 50 utstillinger med alt fra video, installasjoner, smijernskunst, fotografi og maleri til arbeider i keramikk og tekstil. I tillegg rundt 200 musikkarrangementer. Vi har hatt mer enn 35000 besøk, forteller Flaathe.

Artikkeltags