Gå til sidens hovedinnhold

Vitenparken inviterer til klesbytte

Artikkelen er over 4 år gammel

I stedet for å kaste klær vi ikke bruker, eller kjøpe nytt, kan klesbytte være tingen for alle som er opptatt av miljøet.

ÅS: I tiden fra 18. til 28. januar arrangeres nasjonal klimafestival over hele landet for tredje gang i år. Festivalen er en kraftfull og leken mobilisering for å øke klimaengasjementet i alle samfunnslag og politiske partier.

Etter initiativ fra noen studenter ved NMBU og ansatte ved Vitenparken, inviteres det til klesbytte i Vitenparken mandag kveld. Både studenter og andre med omtanke for miljø og klima, er velkommen med klær som de vil bytte i "nye" brukte.

- Klesbytte er vårt bidrag til Klimafestivalen. I stedet for å kaste klær eller kjøpe nytt, noe som er et stort miljøproblem, kan man her få nye klær uten å kjøpe nytt, sier Elise Matilde Lund ved Vitenparken.

Hun er selv med i en klesbyttering i Oslo der de møtes jevnlig for å bytte klær. Slik får hun byttet ut deler av garderoben helt uten at det koster henne en krone.

- Det er blitt ganske vanlig for unge å ha slike klesbyttekvelder, sier kollega Solveig Arnesen.

Utfordrer gutter

Hun oppfordrer spesielt gutter og menn til å komme med klær.

- Ta med to til ti plagg som er rene og hele. For hvert plagg får du en lapp som kan brukes ved kjøp av et nytt. Men man må ikke bruke lappene. Hvis ingen kjøper klærne, kan de tas med hjem eller de kan doneres til Fretex eller andre som samler inn brukte klær, sier Lund.

Med erfaringen fra da en gruppe studenter serverte mat som var i ferd med å gå ut på dato, tror hun at dette også skal bli gøy.

- Spesielt er det et tiltak som er studentvennlig, så vi håper mange kommer, sier hun.

Kommentarer til denne saken