ÅS: Noen har vært ansatt i Ås kommune i 25 år, andre i 40, mens andre igjen gikk over i pensjonistenes rekker i løpet av 2016. Alle har de fått sine påskjønnelser fra arbeidsgiveren Ås kommune.

– Vi er stolte av å ha så mange som har vært i kommunen så lenge. Noen er pensjonister, mens andre skal være med videre, sa rådmann Trine Christensen som ønsket velkommen til snitter og kake, taler og underholdning i Ås kulturhus torsdag.

Det musikalske innslaget var ved tenor Knut Kristian Mohn fra Ski og pianist Berit Billingsø. De startet med en poplåt fra 1910 og avsluttet med «En drøm» av Edvard Grieg.

Tusen år

Ordfører Ola Nordal delte ut rose og gave til både jubilanter og 16 ansatte som ble pensjonister i 2016.

– Jeg har regnet på det, og funnet at dere til sammen har jobbet ca. tusen år i Ås kommune. Det står det respekt av, sa ordføreren.

At det er mange som har lang fartstid i kommunen, tar han som et tegn på at det har vært godt å være ansatt i kommunen.

– Dere pensjonister har god grunn til å være stolte over den innsatsen dere har lagt ned. Og dere med lang fartstid og som skal være med videre, jeg er glad dere fortsatt er med på laget, sa Nordal og takket alle for innsatsen.

40 år og fortsatt med

De første til å få sin fortjente påskjønnelse, var de med 25 års tjenestetid i kommunen. Det vil si de har vært ansatt siden 1991.

Disse er: Hilde Christin Larsen, Karina Marås, Mustafa Kroop, Nina Rellsve, Gro Mathisen, Marta Ohma, Dag Bergersen, Elin Rønningen, Rita Herrem, Hil Busser, Gro Karen Svendstad, Solveig Fjeldheim, Wenche Basteson og Randi Hvalstrand.

Arne Johan Svendby og Marit Medøen Lundekvam begynte ved Ås ungdomsskole for 40 år siden, i 1976. De fikk sine påskjønnelser. Svendby er fortsatt i jobb, mens Lundekvam ble pensjonist i fjor og fikk dermed en rose for det også.

Andre pensjonister som fikk sine påskjønnelser var: Kåre Arne Slettum, Rita Stovner Nordstoga, Jorun Ulsten, Vibeke Lied, Steinar Roti, Jørn Olav Frantzen, Per Øvergård, Arne Hågensen, Knut Sigvard Aamodt, Gunn Henriksen, Alf Ramsfjell, Ellen Syrstad, Ellen Astrup, Elisabeth Gunnerud, Svein Magne Vereide, Kaia Karijord, Lise Duenger Eckhardt, Karin Ask og Anne Cathrine Stang.