Nå kommer det treningshall og boliger i Ås

POPULÆRE: I februar starter byggingen av den siste boligblokken i Åstorget. ILL: Veidekke AS

POPULÆRE: I februar starter byggingen av den siste boligblokken i Åstorget. ILL: Veidekke AS

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nå i januar starter byggingen av Ås Treningssenter, mens den siste boligblokken i Åstorget får byggestart i februar.

DEL

ÅS: Det er Veidekke Entreprenør distrikt Follo/Østfold som har fått oppdraget med å bygge treningssenteret til studentsamskipnaden i Ås (SiÅs). Det har lenge vært klart at GG-hallen er sprengt. I sommer lanserte daglig leder for SiÅs, Eindride Berg, planer om å utvide treningskapasiteten med 800 kvadratmeter. Dette for å ha kapasitet til alle studentene som bruker hallen.

Distriktsleder i Veidekke, Per-Inge Heen opplyser til ØB at de har forhandlet seg frem til en samspillskontrakt med SiÅs. Det betyr at byggherren kan påvirke hva som skal gjøres underveis i byggeprosjektet.

– En interessant måte å jobbe på. Her skal noe bevares, annet skal rives, og det skal bygges på og bygges til, skisserer Heen.

Kontrakten er budsjettert til 54,5 millioner kroner, eksklusive merverdiavgift. Hallen skal stå ferdig allerede i august/september i år.

Nå går Veidekke også i gang med det tredje byggetrinnet i Åstorget. De skal bygge en boligblokk med 31 leiligheter midt i sentrum. Da de ble lagt ut for salg i oktober i fjor, kunne megleren fortelle at 24 av 31 leiligheter var solgt i løpet av det første døgnet.

Kontraktssummen her er 51 millioner eksklusive merverdiavgift. Byggestart blir i februar, med planlagt byggetid på 13 måneder.

– Det er to fine jobber vi nå har fått i Ås. Med våre egne og underentreprenører vil vi ha 40–50 personer i arbeid på disse to prosjektene, sier Heen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken