Gå til sidens hovedinnhold

Vitenparken har fått 1,5 mill til digital formidling

Artikkelen er over 6 år gammel

Per Olav Skjervold har satt seg store mål for Campus Ås og sammenligner det med Louisiana nord for København.

ÅS: I fjor hadde Vitenparken i Ås 42.000 besøkende og 75 åpne arrangementer. Men for administrerende direktør Per Olav Skjervold er det ikke nok. Han har mål om å gjøre Vitensenteret, Vitenparken og universitetsområdet til et sted som ikke bare folk i Ås, men på hele Østlandet, vil ha et ønske om å besøke.

Digital plattform

Med det arbeidet som nå er i gang, håper han å bli et nytt Louisiana, kunstsenteret nord for København som er et yndet utfartsmål for innbyggerne i København, Sjælland og besøkende fra utland.

Vitenparken ønsker å registrere og tilrettelegge informasjon om parken for å få dette lagt inn på en digital plattform som besøkende kan bruke når de besøker parken.

Nylig ble Vitenparken tildelt 1,5 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen til blant annet dette arbeidet. Fredag fant overrekkelsen sted på grønt gress og i strålende sol som var bestilt for en time. Det holdt akkurat.

Tilgjengelig for flere

Det var gavesjef Sissel Karlsen og banksjef i DnB Drøbak og Ås, Anne Kleven, som sto for overrekkelsen.
Karlsen innrømmer at hun kjenner lite til Parken på NMBU og er glad hvis pengene kan være med på å få flere til å besøke det flotte parkanlegget som hun nå har oppdaget.

– Det er en stor gave fra oss, men fordi Vitenparken har en nasjonal karakter og et parkanlegg mange kan få glede av, så har vi gitt det de søkte om. De stiller med ekspertise, vi penger til tekniske løsninger, sier hun.

Turistmagnet

Knut Aandal i Visit Follo er glad hvis parken kan bli mer brukt.

– Jeg tror dette blir knakende bra. Her har vi Follos skulpturpark, men med levende skulpturer. Å komme hit og ta en selvguidet tur med en app på mobilen, det er i tiden. Folk vil ha opplevelser med læring, sa han.

Kommentarer til denne saken