Gå til sidens hovedinnhold

940 underskrifter til ordføreren om Breivoll

Artikkelen er over 10 år gammel

ÅS: Initiativet for at Breivoll gård skal bli et sted alle kan ha glede av, er stort. I går fikk ordføreren overrakt et forslag til løsning på vegne av 940 innbyggere.

De har gått fra dør til dør, stått utenfor Vinterbrosenteret i kulden, de har kontaktet venner og kjente, og til sammen har de i løpet av åtte dager samlet 940 underskriver for et forslag om fremtiden for Breivoll.

LES OGSÅ: - La oss få tilbake Breivoll

Ifølge kommunelovens paragraf 39 om innbyggerinitiativ, er det nok til at forslaget kommer opp i kommunestyret 6. april. Kravet er mer enn 300 underskrifter.

– At vi på så kort tid har klart å få så mange underskrifter, synliggjør engasjementet og viser hvor mye denne saken betyr for folk, ikke bare i Nordby, men i hele Ås, sier Rikke Soligard.

LES OGSÅ: - Kan koste 4,8 mill å overta Breivoll gård

Trenger tid

I går overrakte hun underskriftene og et forslag til ordfører Johan Alnes i går.

Forslaget er: "Ås kommune skal ikke inngå/signere ny leieavtale for noen deler av Breivoll før tidligst 31.12.2012. Det skal i samme tidsrom heller ikke søkes om/gis byggetillatelse for noen form av låvebygning eller godkjennes andre tunge investeringer. I tiden frem til 31.12.2012 skal det arbeides aktivt med å finne frem til alternative driftsformer."

– Vi anerkjenner den avtalen som ligger til grunn i dag, og ønsker ikke å presse ut Den Kristelige Menighet (DKM). Tvert imot søker vi samarbeid med DKM og håper at vi sammen kan finne en løsning som gagner fellesskapet, sier Soligard.

LES OGSÅ: Mot løsningen i Breivoll-saken

LES OGSÅ: Drømmen er et familiesenter på Breivoll

Hva synes du om forslaget? Si din mening i kommentarfeltet under!