Gå til sidens hovedinnhold

Nofima må kutte årsverk

Artikkelen er over 9 år gammel

ÅS: Nofima har økonomiske problemer. Nylig vedtok styret å kutte utgiftene med 30 millioner kroner.

Av dette skal 25 millioner spares inn ved nedbemanning.

Del på Facebook

Helt siden fusjonen i 2008, har Nofima hatt økonomiske problemer. I fjor var underskuddet før skatt på 9,3 millioner kroner. I siste styremøte ble det vedtatt at selskapets økonomi skal gjennom lupen for å finne ut hvor det er mulig å kutte utgifter. Målet er en kostnadsreduksjon på 30 millioner kroner. Det betyr blant annet at det må nedbemanning til.

– Vi har en økonomi som betyr at vi må gå gjennom utgiftene våre. For tiden er vi midt inne i en prosess med de tillitsvalgte. Av kuttene på 30 millioner kroner skal det nedbemannes for 25 millioner kroner, sier administrerende direktør Øyvind Fylling-Jensen.

Prosessen skal være gjennomført i slutten av oktober.

– Betyr det at det blir nedbemanning ved kontoret i Ås?

– Alle våre kontor blir berørt av denne prosessen, men det er for tidlig å si noe om omfanget på de enkelte stedene, sier Fylling-Jensen.

Han kan ikke på nåværende tidspunkt si noe om hvor mange av de om lag 240 som jobber i Ås, som vil bli overflødige.

470 ansatte

Nofima ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 470 ansatte.

Selskapet som eies av Staten ved Fiskeri- og kystdepartementet, Stiftelsen for landbrukets næringsmiddelforskning og Akvainvest Møre og Romsdal, driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.

Hovedkontoret ligger i Tromsø, mens forskningsvirksomheten foregår på Ås, i Stavanger, Bergen, Sunndalsøra, Averøy og Tromsø.
Nofima omsatte i fjor for 464 millioner kroner. Lønnsutgiftene utgjorde 241 millioner kroner.