Takket med sang og dans

 Mange nye talenter fikk vist seg frem da den internasjonale kulturuken ble avsluttet i Ås i går. Denne gruppen fremførte dans med innslag av norsk halling, tango og internasjonal dans. ALLE FOTO: OLE KR. TRANA

Mange nye talenter fikk vist seg frem da den internasjonale kulturuken ble avsluttet i Ås i går. Denne gruppen fremførte dans med innslag av norsk halling, tango og internasjonal dans. ALLE FOTO: OLE KR. TRANA

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Etter tre dager med trening viste voksne elever fra voksenopplæringssenteret i går frem sin store kreativitet.

DEL

ÅS: I september i fjor besøkte daværende kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell Kulturskolen i Ås.

Med seg hadde han en gave på 300.000 kroner til utviklingsprosjektet «Kulturskolen i Ås som ressurssenter for internasjonal kultur».


I går var tiden kommet for å vise hva pengene har gått til.
Det ble danset og sunget, spilt teater, fotografert og vist frem masker. Og til slutt ble det servert internasjonal mat. Talenter som mange ellers ikke hadde fått vist frem, kom for en dag.
 


Kulturuke
 

Kulturskolen i Ås og Ås kommunale voksenopplæringssenter har samarbeidet om å arrangere internasjonal kulturuke for minoritetsspråklige voksne i Ås denne uken.


– Det har vært mye jobb, men veldig gøy og det som vises i dag, er innøvd i løpet av tre dager denne uken. Imponerende, sier Mona Midtbø Svenning.
Det danses og synges med stor innlevelse. De som ikke deltar, klapper og storkoser seg som publikum.
– Det hadde ikke vært mulig å få til så mye så bra uten de pengene vi fikk. Og det har vært kjempemorsomt fordi elevene har vært så ivrige. De har ikke engang hatt tid til pauser, sier Svenning.
Hun har hatt ansvaret for Kulturavisens redaksjon med mange journalister. Avisen kommer ut med sitt aller første nummer i forbindelse med Kulturuken.
 

Talenter
 

Noen av deltagerne kommer fra Bjørnebekk asylmottak, mens andre er bosatt i Ås. Lærere fra kulturskolen og noen utenfra, har hatt 80 elever i flere forskjellige aktiviteter i tre dager. Noen har gjort ting de kan, mens andre har prøvd seg på ting de aldri har gjort før.
– Her er mange talenter vi ikke har sett før, sier Svenning.
 


Ringvirkninger


Svenning håper at elevene ved voksenopplæringssenteret vil fortsette å jobbe med det de har sett en begynnelse på denne uken.
– Vi håper de fortsetter og blir enda bedre og at de sender barna til kulturskolen, sier Svenning.
Kulturskolen i Ås har noen prioriterte plasser for barn med minoritetsbakgrunn.

Artikkeltags