ÅS: To ganger i året kan innbyggerne i Ås få testet formen. Det skjedde i september og nå skal det skje igjen. Men er formen blitt noe bedre?

Det spørsmålet håper enhetsleder Ellen K. Larsen skal bli besvart med ja. Da formen ble testet under Freskuken i september, deltok 146 personer fra 16 år og oppover. Nå håper hun disse sammen med mange flere, kommer tilbake 19. mai og beviser at jo, formen er blitt bedre.

– Vi traff den målgruppen vi ønsket sist, de som liker å gå. Og det er det noe alle kan få til, sier Larsen.

Testen er basert på resultater etter to kilometer rask gange på flatt underlag. Den er tilpasset vanlige mosjonister og ikke personer som driver aktiv idrett og er i god fysisk form.

Del på Facebook

Vil ha flere med

Det er Norges Bedriftsidrettsforbund som står bak testen som ble utarbeidet i Finland på 90-tallet. Testen brukes nå i hele Norden.
Deltagere som vil teste formen på nytt og se om den er blitt bedre, og de som vil teste formen for første gang, er velkommen 19. mai. Melde seg på kan man gjøre på Servicetorget.

– Vi vil at folk skal bli med. Det er det viktigste, sier Larsen.

Fredrik Brauter i Norges Bedriftsidrettsforbund har arrangert testen flere steder før testen ble arrangert i Ås for første gang i september.

– Min erfaring er at det er mange som kommer i gang med trening når de ser hvor dårlig resultatet av testen er, sa Brauter før den første testen.

Så gjenstår det å se om han fikk rett. Svaret får vi den 19. mai.

Hva synes du om tiltaket? Si din mening i kommentarfeltet under!

Klikk her for å gå tilbake til forsiden