Gå til sidens hovedinnhold

– Alle som vil at Breivolls Venner skal lykkes, vis det nå!

Artikkelen er over 9 år gammel

BREIVOLL: Breivolls Venner er registrert som forening i Brønnøysundregistrene og har fått sitt eget organisasjonsnummer. Det kostet ingen ting. Det gjør det derimot dersom foreningen skal komme til å drifte gården. Da må de registrere en stiftelse og det koster 100.000 kroner.
Det og mer til håper Breivolls Venner å få inn ved medlemskap i foreningen. Nordby har 5000 innbyggere og 200 kroner for hver av disse betyr en million. De har frist ut året med å legge fram en plan for folkegården.

– Det er ikke et urealistisk mål, for dette er noe vi skal skape sammen, sier Rikke Soligard.


Det er nå det gjelder

Soligard føler fortsatt at engasjementet rundt Breivoll gård er stort.

– Folk må forstå at vi må handle nå, for vi har bare dette året på oss til å bevise at vi har en plan og økonomi til å drive gården, sier hun.

Nå oppfordrer hun folk til å melde seg inn. Et personmedlemskap vil koste 200 kroner i året. Hele familien kan bli medlem for 400 kroner, bedrifter og organisasjoner for 1000 kroner og hjertevenner skal få lov å betale 5000 kroner. Skjemaer for innmelding går ut til alle husstander i Nordby med det aller første.

– Alle som vil at vi skal lykkes med å skape en folkegård på Breivoll, må vise sin interesse nå, sier hun.

– Hva hvis dere ikke lykkes?

– Da skal vi bruke pengene til å styrke Breivoll og lage en fellesskapsarena. Medlemmene bestemmer, sier Soligard.

Ser flere løsninger

Breivolls Venner venter på svar fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus om hva som ligger i bestemmelsen «offentlig formål» i reguleringsplanen.

– Vi ser for oss tre mulige løsninger på Breivoll. Det kan være samarbeid med Den Kristelige Menighet der vi drifter to av husene. Da blir det et samarbeid. Det kan være at vi drifter hele gården alene hvis DKM går ut, eller det kan være et samarbeid med kommunen.
Vi må stable noe på beina nå for å kunne legge frem en god plan på slutten av året, og det må folk forstå. De kan ikke komme etterpå, da er det for sent, sier Soligard.

Familiedag

Breivolls Venner har planlagt syv aktiviteter i løpet av året.

– Vi håper å engasjere folk og gi dem en smakebit på hva vi kan få til, sier Soligard.

Vil du være med å støtte Breivolls Venners innsats for folkegården?

Si din mening i kommentarfeltet under: