Gå til sidens hovedinnhold

En smak av smeltedigelen Ås

Artikkelen er over 9 år gammel

Hele verden samles i Ås. Det er vel verdt en stor feiring.

ÅS: Det var fullt hus i festsalen på kulturskolen i går. Avslutningsforestillingen etter den årvisse Internasjonal kulturuke var populær.
Internasjonal kulturuke er et samarbeid mellom Ås internasjonale kultursenter ved kulturskolen og voksenopplæringen. I stedet for vanlig norskundervisning har elevene fordypet seg i noe helt annet fra mandag til torsdag. De ca. 100 deltakerne kunne velge mellom syv forskjellige grupper. Publikum fikk oppleve kunst, band, dans og teater i mange former på avslutningsdagen.
– Vi har et flott samarbeid mellom voksenopplæringen og kulturskolen, sa Ellen Sibe Kråkenes da hun ønsket velkommen. Hun er prosjektleder for Ås internasjonale kultursenter ved kulturskolen.
– Som ordfører er jeg stolt over at de i samarbeid har gjennomført nok en vellykket internasjonal kulturuke. Det virker som dere har praktisert norsk språk og fått nye venner, sa ordfører Johan Alnes, som også koste seg på forestillingen.

Moro å studere
Publikum fikk se hva de andre gruppene har drevet med denne uken. Det var ekstra artig å se filmgruppens ferdige arbeid der de hadde intervjuet folk fra de andre gruppene underveis i arbeidet sitt. Flere av intervjuobjektene røpet at det var kjærligheten som hadde fått dem til Norge...
Aktørene var ikke redde for å hive seg utpå typisk norske ting heller. Reven, rotta og grisen tok seg en tur utpå isen, og det var spennende å høre «Den fyrste song eg høyra fekk» i flerkulturell drakt.
– Over tre timer med dans hver dag er veldig slitsomt, men gøy, forsikret dansegruppen som hadde både hip hop og Beyonce å by på.
Etterpå beveget forsamlingen seg bort på Midtgard for å høre bandet ta for seg Bob Marley og historien om de tre små fisk. I likhet med resten av Internasjonal kulturuke hadde konserten et stort spenn med innlevelse fra fire verdenshjørner.