Gå til sidens hovedinnhold

– Er det bedre at folkehelsen forfaller enn at Breivoll forfaller?

Artikkelen er over 9 år gammel

Rikke Soligard satser alt på Breivoll ut året, og håper at andre som vil at Breivoll skal bli folkets arena, også engasjerer seg.

ÅS: Om syv måneder må Breivolls Venner presentere en plan for hvordan de vil drive gården. Planen må godkjennes av politikerne i Ås. Hvis ikke har toget gått for lang tid fremover, og avtalen med Den Kristelige Menighet om Breivoll gård kan bli forlenget.
I planen må det legges frem et regnskap som viser at Breivolls Venner har økonomi til å drive gården. Vervekampanjen som er i gang har så langt resultert i vel 300 medlemmer. Ingen bedrifter har meldt seg inn.

– De siste dagene har det kommet mellom seks og ti innmeldinger hver dag, men vi må opp i 3000, minst. Jeg håper at folk og bedrifter i både Ås og Ski og andre steder våkner nå hvis de vil at Breivoll skal bli folkets arena, sier Soligard.

Tenker stiftelse

Hun ser for seg at en stiftelse kan drive gården. Nylig besøkte hun NaKuHel-senteret i Asker som drives av frivillige med en stiftelse i ryggen. Gården ligger ved Semsvannet og eies av UMB i Ås.
NaKuHel står for Natur, Kultur og Helse.

– Her har man bygget opp noe til fellesskapets beste. Over 25 grupper er tilknyttet senteret, sier hun.

Hun er sikker på at det er mulig å få til noe lignende på Breivoll.

– Jeg håper DKM kan være med på noe slikt og at vi kan meldeoss inn i stiftelsen og bli et NaKuHel-senter, sier Soligard.

Ved å melde seg inn i stiftelsen, vil Breivolls Venner spare mye penger. Å registrere seg som stiftelse koster 100.000 kroner.

Les også:

– Alle som vil at Breivolls Venner skal lykkes, vis det nå!

– Drømmen er et familiesenter

– Lettjente penger for Ås kommune

Folkehelse i praksis

Ved NaKuHel-senteret i Asker er over 20 aktivitetsgrupper i sving i løpet av uken. Her er sang, maling, tur, lokalhistorie, litteratur og likemannsarbeid. Alt drives på frivillig basis. Kafeen er åpen hver dag.

– Her er det snakk om å investere i samfunnsøkonomi, og det må folk forstå. Er det bedre at folkehelsen forfaller enn at Breivoll forfaller, spør Soligard.

Hun retter en henvendelse til alle som vil noe med Breivoll: – Vi jobber for noe som er viktig. Det gjelder ikke bare nå, det er fremtiden vi snakker om.

Les flere nyheter her

Møter kommunen

Torsdag har Ås kommune innkalt Breivolls Venner og DKM til en samtale om mulighetene på Breivoll, leieavtalen og reguleringsplanen.

– Vi må vite hva kommunen vil før vi går videre. Men kommunen må tørre å tenke andre tanker nå når leiekontrakten med DKM går ut, sier Soligard.

Vil du melde deg inn for å redde Breivoll? Diskuter i kommentarfeltet under: