Gå til sidens hovedinnhold

Hit kommer ikke søppelbilen frem - og ikke beboerne heller

Artikkelen er over 9 år gammel

ÅS: Nebba-beboere fortviler over en 50 år gammel parkeringsdiskusjon som fortsatt står i stampe. Nå ber de kommunen på sine knær om hjelp.

– Jeg må sitte på med andre når jeg skal på jobb. Bilen min er for bred til å komme seg forbi de parkerte bilene langs veien, sier hyttebeboer Bjørn Granås.

For det er nemlig den lovlige parkeringen som er problemet.

Langs Nebbaveien er det et lite område hvor man kan sette fra seg bilen lovlig.

Der hvor parkering forbudt-skiltet står er veien bredere, og det er plass til å parkere biler uten å sperre større biler inne eller ute. Området er såpass stort at da slipper det å stå biler der hvor veien er trang.

Utrygg

– Tenk hvis det brenner i et hus, eller vi har behov for ambulanse. Heller ikke søppelbilen kommer seg hit, fortsetter Granås, som har hatt hytte her siden 1971.

– Jeg skjønner ikke problemet. Hvis vi fjerner parkering forbudt-skiltene, vil bilene stå på en plass hvor alle biler kan komme frem. Da trenger vi ikke stå å sperre for folk, sier Harald Øverby som har hatt hytte på Nebba siden 1966.

 Stor trafikk 

Selv om årets juli-måned er regntung, er det mange som kommer til hyttene på Nebba i ferien.

Da blir det en kamp om de trange parkeringsplassene.

– På det meste så er det 50-60 biler som vil ha parkeringsplass. Det er rett og slett ikke mulig. De må stå parkert nesten to kilometer unna, sier Øverby.

Gammelt problem

En av de fastboende tok turen ned til veien for å bli med i diskusjonen.

– Dette har vært et problem i over 50 år. Både grunneierne og naboene synes det er helt i orden at det står biler her det i dag er ulovlig å stå parkert, sier Petter Knap som har bodd her i 25 år.

Tidligere ble det fraktet dynamitt fra båter som lå til kai på Nebba brygge. Det var da nødvendig at veien var fri for biler.

– Vi lever i en annen tid nå. Og det finnes ingen grunn til at disse skiltene står her i dag, sier Øverby.

Fikk bøter

Politiet kom og bøtela alle feilparkerte biler på søndag. Det ga nytt liv i den gamle diskusjonen.

– Vi har sendt mange brev til kommunen opp gjennom årene. Men de gidder ikke bry seg, de sier at skiltene må stå, sier Granås.
Beboerne ønsker at kommunen skal se på saken på nytt og gi dem et ordentlig svar på hvorfor skiltene må stå der.

– Det handler om å tilrettelegge for oss som bor her og for de som har hytte her, sier den fastboende.

– Tidligere kjempet vi om ny vei og fikk nei, men nå ber vi bare om å få parkert her det faktisk er plass fra før, sier han og peker på grusveien.

LES FLERE NYHETER HER!

Står svart på hvitt

Laila Bakken, tidligere formann i Nebba Vel, viser til et svar fra kommuen fra 1980.

– Her erkjenner daværende teknisk sjef i Ås kommune, Lorentz Flesvig, de vanskelige parkeringsforholdenepå bakgrunn av en rekke klager. Men dette blir jo ikke fulgt opp, sier hun.

 Vil kunne fjernes 

Jan Fredrik Aarseth ved kommunalteknisk avdeling i Ås kommune mener at det er mulig å vurdere saken på nytt.

– Ved å hendvende seg til kommunen kan det godt hende at vi kan oppløse denne saken. Jeg kjenner ikke til denne enkeltsaken, men jeg vil tro at det er mulig, sier Aarseth.

Si din mening i kommentarfeltet under!