– Koselig å lage pizza på bål

STEKER PIZZA: Ingemar Risberg, Mariam, Kjersti Bakkebø og Torius Austreng steker minipizzaer i en reflektorovn. FOTO: STATENS NATUROPPSYN/LIVE DANIELSEN

STEKER PIZZA: Ingemar Risberg, Mariam, Kjersti Bakkebø og Torius Austreng steker minipizzaer i en reflektorovn. FOTO: STATENS NATUROPPSYN/LIVE DANIELSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

ÅS: – Det har vært gøy å lage pizza på bål, sier Ingemar Risberg (9).
Han er an av de ti unge miljøagentene fra Ås som fikk en naturveiledning av Statens Naturoppsyn sist helg.
– Vi ønsker å inspirere både barna og voksne til å bruke naturen mer, sier arrangementsansvarlig Live Danielsen, som er naturveileder og naturoppsyn i Statens Naturoppsyn.

Laget fyrtøyposer i skinn

Miljøagentene brukte fredag kveld på å lage sine egne fyrtøyposer i skinn, som folk gjorde det i eldre tider, til utstyret de trengte for å lage bål.
– Det var gøy, men litt vanskelig, sier Alvik Aaset (10), som har vært miljøagenten i åtte år.
Dagen etter brukte barna fyrtøyposene på turen til Vardåsen der de laget mat på bålet.
– Barna samlet ved og tente sitt eget bål ved å bruke gniststål. Vi laget minipizzaer som vi stekte i en reflektorovn, og det var veldig koselig, sier arrangementsansvarlig.

Kombinerte det gamle med det nye

– Å lage mat på bål er noe spesielt. Bål har alltid vært viktig for menneskene. I våre dager har det en stor betydning for naturopplevelsen, men også en symbolsk verdi som kan få folk til å stresse ned, sier Live Danielsen.
Hun forteller at en del av opplegget var å bidra til at barna skulle føle seg trygge på å kunne lage bål når de var ute.
– Vi fortalte også om regler som gjaldt og hensyn som barna skulle ta til naturen og brannfaren, sier Danielsen i Statens Naturoppsyn og legger til at de tilbyr naturveiledning gratis for skoler.
Hun forteller at en viktig del av jobben hennes er også å veilede barn, unge og voksne til å bli glad i å bruke naturen samt å ta vare på den.

Artikkeltags