Kreative dager på Norby skole

VEILEDER: Tv-kjendis Trond Slåke har hjulpet Solberg-elevene med å bygge kjempeparaplyen. FOTO: STIG PERSSON

VEILEDER: Tv-kjendis Trond Slåke har hjulpet Solberg-elevene med å bygge kjempeparaplyen. FOTO: STIG PERSSON

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det er ikke hver dag du jobber sammen med en tv-kjendis for å bygge noe på skolen din.

DEL

NORDBY: Det har vært hverdagen for femte- og sjetteklassingene ved Solberg skole denne uken. I fire dager har de jobbet sammen med Trond Slåke. Han har det populære Trond med hammer’n på NRK Super, der barna hjelper til med å bygge ting, fortrinnsvis ved å gi forskjellige materialer nytt liv som olabil, hundehus, sykkelkjelke eller hva annet fantasien kan bestemme.

De små grå har fått kjørt seg. Planlegging er viktig, også med å få inn en dose matematikk.

– Vi startet med å bære stein, planla på tavla og regnet ut litt. Så startet vi å skjære til planker. Alle har fått målt, sagd, montert og skrudd, forteller elevene selv.

På avstand ser det ut som en paraply du får i glasset på sydenferie. Riktig et dekorativt innslag på uteområdet på Solberg skole!

Kjøler ned

Ikke er den tett, heller.

– Dette er en kreativ gjeng som hadde mange gode forslag til hva vi kunne ha oppå. Vi har valgt tråd fordi det er kult og fordi det slipper inn mer luft. Og så er det mindre sjanse for at den blåser bort eller vrenger seg. Hvis du kjenner etter så er det faktisk litt kaldere under den enn utenfor, sier Trond med hammer’n.

Prosjektet er en del av Kreativt partnerskap, som er et pilotprosjekt i Norge. Kulturskolen i Ås har agenter rundt om på skolene. På Solberg er Gro Malones agent.

– Tanken er at hele skolemiljøet skal arbeide med kreativ læring. Vi håper å fortsette til høsten, sier Gro Malones.

Hun oppfordrer elevene til å jobbe videre med å lage kunstverk de kan henge på paraplyen sin. Også Trond med hammer’n synes resultatet er blitt fint.

– Det har vært et bra fellesprosjekt, synes han, som også har hatt sommerfugler i magen.

– Dette er første gangen for meg, så jeg gruet meg veldig. Jeg hadde hørt de var noen skikkelige trollunger. Det viste seg å være helt feil. Vi er verdensmestre i paraplybygging, alle sammen! Jeg kan gjerne gjøre det igjen, sier Trond Slåke med et smil.

Artikkeltags