Nå blir søppeldunkene i Ås rosa

ROSA: Ordfører Johan Alnes (til høyre) kona Ragnhild og nabolaget setter pris på de fargesterke søppeldunkene Follo Ren leverte torsdag. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

ROSA: Ordfører Johan Alnes (til høyre) kona Ragnhild og nabolaget setter pris på de fargesterke søppeldunkene Follo Ren leverte torsdag. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

ÅS: Ås bytter ut grå Follo Ren-søppeldunkene med rosa: Ordfører Johan Alnes er begeistret førstemann ut.

– Røde søppeldunker hadde selvsagt vært enda bedre, men vi er godt fornøyd med å få byttet ut til frisk rosa, sier Ap-ordføreren i Ås:

– For dette er en morsom måte å markere at Ås er en vital og spennende kommune å bo i. Jeg håper og tror at folk flest blir fornøyd, sier Alnes.

Han bor i Friggs vei på Nordby, og de rosa beholderne er mulig å ta en nærmere titt på hvis du går forbi.

2.500 rosa beholdere

Ny renovasjonsløsning Kretsløp Follo krever nye beholdere. Hver husstand får to. De nye søppelbeholderne som Follo Ren ruller ut i eierkommunene, Ås, Nesodden, Frogn Oppegård og Ski, er produsert utenfor Berlin i Tyskland.

Totalt 11.200 nye dunker trengs i Follo.

– I fjor hadde vi en avstemming blant våre abonnenter om fargevalg. Flertallet gikk for grå beholdere, forteller prosjektleder Ragnhild Osen i Follo Ren til ØB:

– Produsenten har sendt nye beholdere i flere omganger til lageret vårt i Anolitveien i Ski næringspark. Plutselig satt vi med en feilforsendelse: 2.500 knall rosa beholdere.

Follo Ren kunne selvsagt returnert de rosa beholderne, men bestemte seg for å beholde dem.

Alnes’ initiativ

– Siden Alnes var først ut med forespørsel om å få bytte fra grått til rosa, lar vi Ås få være et slags fargerikt «fyrtårn» i denne sammenheng, sier informasjonssjef Remi Sagli i Follo Ren til ØB.

De grå beholderne som samles inn i Ås de første to ukene over påske, vil bli grundig rengjort.

Utrulling av Follo Rens grå beholdere starter i Frogn rett etter påske, 10. april. Så står Nesodden for tur. Abonnentene i Oppegård skifter ut gamle søppelstativ med nye beholdere i august. Ski bytter ut i oktober.

Kan reservere seg

Rosa er en frisk farge, men Follo Ren er åpen for at enkelte Ås-abonnenter ikke vil sette pris på skiftet.

– De som vil beholde dagens grå beholdere, kan kontakte Follo Ren. Vi trykker opp egne klistremerker som de som reserverer seg mot bytte kan feste på de grå beholderne. Vi regner ikke med at det blir så mange, men vi gir abonnentene muligheten til å takke nei, sier prosjektleder Ragnhild Osen i Follo Ren til ØB.

Og skulle det bli rosa beholdere til overs, vil abonnenter i de øvrige Follo Ren-kommunene ha mulighet til å sikre seg disse.

Slik reserverer du deg

– Hvor mange vi eventuelt vil ha på lager vet vi i løpet av våren. Det blir lagt ut info om dette på våre hjemmesider, forteller Remi Sagli.

Les mer om rosa beholdere på www.folloren.no

Har du spørsmål eller kommentarer, eller ønske om å reservere deg mot rosa beholdere, send melding til rosa@folloren.no

Hva synes du om den nye fargen på søppeldunkene? Si din mening i kommentarfeltet under!

Artikkeltags