– Jenter må kunne føle seg trygge langs veien

(Illustrasjonsfoto)

(Illustrasjonsfoto)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

KOLBOTN: Malin Lifvergren liker dårlig kombinasjonen nedleggelse av de lokale lensmannskontorene og færre politifolk på veiene.

– Når jeg leser i ØB at det skal kuttes 15 stillinger i Follo politidistrikt, samtidig med at lensmannskontoret er nedlagt, blir jeg bekymret. Vi har lest om voldtektsbølgen i Oslo og kan ikke utelukke at noe lignende kan skje her i distriktet. Jeg blir redd på jentenes vegne for at de ikke kan føle seg trygge når de går langs veiene i kommunen, sier Malin Lifvergren.

24-åringen er nyvalgt leder av kvinnenettverket i Akershus Ap, i tillegg til at hun er leder av Oppegård Ap.

Del på Facebook

Må ha synlig politi

– Jeg mener at det er utrolig viktig at folk kan følge seg trygge i sin egen by eller bygd. At kvinner skal kunne ha den trygghetsfølelsen når de går hjem om kvelden. Når så du sist en politipatrulje kjørende i den gaten du bor?

Oppegård-damen presiserer at det også er utrolig viktig av vi ikke stigmatiserer de som voldtar.

– Særlig to ting er viktig for at folk skal føle seg trygge når de går hjem. vi må ha et synlig politi, og i tillegg opplyste gater. Myndighetene må legge til rette for at disse to tingene blir oppfylt, sier Lifvergren.

LES OGSÅ: Politiet må kvitte seg med 15 årsverk

Politiet langt unna

Hun viser til bankranet i Drøbak som et eksempel på hva som kan skje når politipatruljer er for langt unna. Hun frykter at voldtektsmenn kan føle at det er fritt frem siden politiet er så langt unna.

– Nå har vi nattravner som gjør en fremragende jobb med å gå rundt i kommunen på kvelder og helger. De har begrenset myndighet, slik at det blir ikke samme trygghet med dem som med patruljerende politi, sier Malin Lifvergren.

– Det ble sagt at gevinsten med nedleggelse av lensmannskontorene var at en fikk flere politifolk ut i gatene. Det kan ikke skje når en kutter 15 stillinger. Jeg håper virkelig et det kan reverseres, sier Malin Lifvergren.

Føler du deg trygg i Follo? Har politiet nok ressurser? Si din mening i kommentarfeltet under!

Klikk her for å gå tilbake til forsiden

Artikkeltags