Gå til sidens hovedinnhold

... så ble det julestemning i Ås

Artikkelen er over 11 år gammel

ÅS: Med en flott konsert i en fullsatt Ås kirke, sørget ÅsEnsemblet for at julestemningen senket seg.
– Disse Desembernatt-konsertene er veldig viktige for oss, i tillegg til de store vi har hvert annet år. Og det ser ut til at de er viktige også for folket i Ås, sa en fornøyd dirigent, Inger Torbjørnsen, etter konserten sent lille julaften - og etter hvert natt til selveste julekvelden.

Mann av huse

Hun hadde helt rett. For folk i Ås går mann av huse for disse konsertene, og torsdag kveld var kirken fylt til siste benk.
Ute var det bitende kaldt, inne i Ås kirke var det varme toner.

Slo an tonen

Repertoaret besto av julesanger og andre, stemningsfulle sanger og salmer som passet for anledningen.
Tenor Joakim Syversen slo bokstavelig talt an tonen da han i en nesten mørklagt kirke var solist på Bruremarsj fra Sørfold, som stort sett går på då-da-di.
Etter hvert fikk vi høre toner fra både Billy Joel, Iver Kleive og Peter Gabriel.

Fikk applaus

Det kan av og til være litt vanskelig å vite i en kirkekonsert, men:
– Vi vil ha applaus, slo Jostein Øverby fast innledningsvis. Og det fikk han og resten av ÅsEnsemblet.
Det er tydelig at dette er en juletradisjon som blir satt pris på, det hørtes på intensiteten i applausen.

Ung gjestesolist

Og det var en stemningsfull og flott kosert, med mange fine sangprestasjoner. Både Marias guttebarn (Marys boychild), Stille natt, hellige natt og Vitae Lux var blant høydepunktene - også etter applausen å dømme. I tillegg drister vi oss til å fremheve den unge sopranen Andrea Nesfeldt, som var gjestesolist på Nå tennes tusen julelys og Vitae Lux.
I tillegg må den delvis syngende dirigenten, Inger Torbjørnsen selvfølgelig trekkes frem, sammen med André Bongard - trofast bak klaveret på denne såvel som på mange andre julekonserter.

Like før midnatt

Vi har inntrykk av at folk gikk fornøyde hjem, for å feire jul. Julefreden i Ås senket seg liksom like før midnatt lille julaften. Nå spiller det liksom ikke så stor rolle lenger - om svoren ikke skulle bli helt sprø i år.