Saksofonkvartett med 15.15-konsert

Inger Helen Sveum (foran), Vibeke Breian, Bjarne Herbjørnrød og Heidi Christine Holm-Stømer spiller på Ås lørdag.

Inger Helen Sveum (foran), Vibeke Breian, Bjarne Herbjørnrød og Heidi Christine Holm-Stømer spiller på Ås lørdag.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Underholdende musikk loves, når Oslo saxsofonkvartett spiller på lørdagens 15.15-konsert på Ås.

DEL

ÅS: Oslo Saxofonkvartett har historie tilbake til 1992. Men de fire saksofonistene har kjent hverandre enda lenger, tilbake til miljøet rundt Norges musikkhøgskole, opplyser Inger Helen Sveum fra Ski, tenorsaksofonist som til daglig er å finne som undervisningsinspektør ved Ås kulturskole.

Lang fartstid

I kvartetten spiller hun sammen med Vibeke Breian, sopransaksofonist fra Tønsberg, Bjarne Herbjørnrød, barytonsaksofonist fra Oppegård med adresse Horten og Heidi Christine Holm-Stømer, altsaksofonist fra Fredrikstad. Alle er musikere med lang fartstid fra militærkorps, symfoniorkester og musikkundervisning.

Barokk og 1900-tall

Helgens repertoar spenner fra transkribert barokk til originalskrevet 1900-tallsmusikk for saksofonkvartett. Den transkriberte er musikk skrevet for andre instrumenter, og «oversatt» til å passe for saksofon. Det blir musikk av Bach, Pierne, Florent Smith, Debussy og Decruck.
Dette er den andre 15.15-konserten i høst. Lærere ved kulturskolen i Ås står bak konsertserien, som har sitt faste tilhold i Festsalen i Åsgård.

Artikkeltags