- Som Afrika for 150 år siden

 Knut Solberg (t.h.) diskuterer med nabobonde Arild Retvedt Øyen. Ingen av de to ønsker å bli Ås-innbyggere.

Knut Solberg (t.h.) diskuterer med nabobonde Arild Retvedt Øyen. Ingen av de to ønsker å bli Ås-innbyggere.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

SKI: Kråkstad-bonde Knut Solberg er lite fornøyd med forslaget om å lage ny kommunegrense.

– Det var snakk om å bytte Tandbergløkka med oss for 15-20 år siden også. Da ble det folkemøte her. Det var ikke gangbart den gang, og er neppe det nå, sier høvdingen på Grønstvet gård.

Gården ligger vest for E-18 ved Kråkstad, tett opp mot kommunegrensen til Ås, men Solberg er ikke interessert i å gjøre Ås-borger av seg.

– Å lage en ny kommunegrense slik, virker som måten de delte land på i Afrika for 150 år siden, sier han.

Unaturlige grenser

Han nevner tilknytningsplasser, som kirker, skoler, lag og foreninger på tvers av E-18, som vil skape unaturlige skiller for dem som rammes.

– Tenk på barna som bor nede ved E-18 og som kan se opp på skolen 300 meter unna, men så må de i stedet busses til Ås, sier han.

Inntekter vs. utgifter

Solberg mener det ikke er så stor forskjell på hva en kommune har av inntekter og utgifter på en innbygger og at det derfor ikke bør være noe problem for Ås å gi fra seg Tandbergløkka til Ski.

– Det er instinkt at hvis du gir fra deg noe, så må du ha noe igjen. Men hvis man regner på det her, så tror jeg ikke man tjener så mye på å ha 50 husstander ekstra i kommunen i forhold til utgiftene man i tilfellet slipper, sier han.

Knut Solberg refererer til at Ski kommunen ikke hadde noe bedre økonomi den gang de hadde halvparten så mange innbyggere.

– Klarer de ikke å gi fra seg Tandbergløkka, så får man heller vente til kommunene blir slått sammen, sier han.

Artikkeltags