Sølvgutt fra Ås

SØLVGUTT: Olav Johannes Deelstra fra Ås fikk NM-sølv på mellomdistansen bak Ulf Forseth Indgaard fra Frol. FOTO: KRISTEN TREEKREM

SØLVGUTT: Olav Johannes Deelstra fra Ås fikk NM-sølv på mellomdistansen bak Ulf Forseth Indgaard fra Frol. FOTO: KRISTEN TREEKREM

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Olav Johannes Deelstra fra Ås fikk NM-sølv på juniorenes mellomdistanse.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

TROMSØ: Olav Johannes Deelstra (20) hadde ambisjoner om medalje da han dro til Tromsø for å løpe NM. I fjor ble det bronse, og da burde det også bli medalje da han var eldst i klasse 19-20 år. Men NM startet med åttendeplass på langdistansen.
– Jeg hadde så mye mer inne, men fikk ikke flyten på langstrekkene og surret bort for mye tid på fredag. På mellomdistansen ville jeg revansjere meg. Det gikk tungt løpsmessig opp de første bakkene, men det gikk bedre eter hvert. O-teknikken satt bra, og jeg har bare noen småsvinger inn mot postene, forklarte NTNU-studenten som kom inn til bestetid. Men to minutter bak startet favoritten Ulf Forseth Indgaard fra Frol IL som vant langdistansen. Han fikk også sølv i junior-VM, og slo Olav Johannes med 39 sekunder.
– Det er greit å bli slått av Ulf, han er bedre enn meg. Jeg har bomma de 39 sekundene jeg er bak, men Ulf har sikkert større tidstap, mente Åsgutten som var veldig fornøyd med NM-sølvet.
– Gøy å få det til, dette var sesongens beste løp, og da klaffa det bra at det var i NM, mente Olav Johannes Deelstra.

Bommet bort medaljen.

Ingvild Bjørhei, Kolbotn & Skimt, løp best av Follo-jentene og ble nummer fem i klasse 17-18 år, 1:39 min. bak Ragnhild Haga, fra Raumar. Ingvild som vant KM for to uker siden, var fornøyd med plasseringen, men ikke med egen løping.
– Jeg hørte speaker sa at jeg passerte rett bak teten, og jeg ble nok litt stresset av det. Hørte speakerlyden på hele sisterunden og klarte ikke å fokusere på eget løp. Det ble bare surr og kanskje to minutter bom, mente Ingvild som lå 12 sekunder bak ledertiden og fire sekunder bak vinneren ved passering. I mål etter 3,5 km hadde avstanden økt til 1:39 min. Linn Hokholt endte på 11. plass, 3:10 min. bak. Ingvild Maalen-Johansen, Ås-UMB Orientering, løp inn til 22. plass, 6:14 min. etter vinneren.

Artikkeltags