ÅS: Det er nesten alltid bare blide og fornøyde fjes å se i lokalene til Ås karate, men de smilte litt ekstra da Frank Jakobsen fra Frank Express troppet opp for å overrekke en sjekk på 10.000 kroner.
– Disse midlene vil vi tilbakeføre til elevene, hver eneste krone, lover leder Thomas Smestad i Ås karate. Til glede for medlemmene vil vi nå skaffe oss bedre treningsutstyr, blant annet slagputer til å slå og sparke på, sier han. Balanseputer til å styrke ankler og knær står også høyt på ønskelista.
Fra før er aktiviteten i Ås karate finansier kun ved hjelp av medlemskontingent - her følger det ikke med en masse dugnadsarbeid eller loddsalg hvis foreldrene sender ungene sine på trening i klubben.
Det er nesten unikt i dagens idrettshverdag. Nå er også et samarbeid med Ås fysioterapi og helsesenter i samme bygg på gang, der de rabatterer hverandres medlemmer.

Kommer mer

Det er heller ingen «tilfeldighet» at Frank Express velger å støtte nettopp Ås karate.
– Jeg har selv trent her med fire unger, og vet hva de står for. Dette er effektiv trening. Likevel er det sånn at her kan man begynne når som helst - det er aldri for sent, sier Jakobsen.
Noe som illustreres av at de yngste som trener hos Ås karate er åtte år, mens den eldste er 78.
– Jeg ble interessert i karate fordi jeg vet hvilken kvalitet de står for. Som næringsdrivende beundrer jeg dugnadsånden og alle timene lederne legger ned. Her er det et unikt og godt miljø, og derfor ønsker jeg å sponse dem litt. Jeg vet at de trenger det, og håper det kan få en synnergieffekt, sier Jakobsen.
Som allerede kan love at det kommer mer(!)
– Jeg har gjort avtale med både Telenor og Netcom som også vil være med og støtte klubben, røper Frank Jakobsen.

Feirer sammen

Ås karate fyller for øvrig 35 år i år - og er en av de aller eldste karateklubbene i landet som fortsatt er aktive. 35 år er det også siden Frank Jakobsen startet opp sin virksomhet i Ås. Frank Ekspress og Ås karate «gikk sammen» da de feiret 25-årsjubileum, og gjør det samme nå igjen.
Hva er det så medlemmen ønsker seg av nytt utstyr?
– Jeg ser frem til å få boksepute, kommer det kontant fra Henrik Hersleth (16).
– Det skal bli fint med nytt utstyr, for da blir det bedre trenin ger, sier Lars Kristian Saltermark (15).