Gå til sidens hovedinnhold

UKA i Ås hyllet

Artikkelen er over 12 år gammel

UKA-feberen herjet i Rådhusteatret da UKA i Ås mottok beviset på at de er Hundreårets navn i Follo.

SKI:For en drøy måned siden ble det kjent at UKA i Ås hadde stukket av med seieren i ØBs kåring, og tirsdag var det tid for prisutdeling i Ski. Og med både nåværende og tidligere studenter i sving, sørget UKA-gjengen for en festkveld.
Kavalkade. UMB-koret "Lerken" satte standarden med å få julepulsen ned på et akseptabelt nivå, før Salman Saeed, Ivar Ekanger og Halvor Holtestaul tok kommandoen. Trioen ledet publikum gjennom UKAs historie på en humoristisk og leken måte, og kunne lokke med en aldri så liten UKA-kavalkade. Det ble et varmt gjensyn med "Høyskoleproffer" fra 1950, "Nummer om et nummer" fra 1968, "Skigardsvise" fra 1974, "Dyr i drift" fra 1986 og sist, men ikke minst "Femi rockestjerne" fra årets revy. Deretter ventet selve prisutdelingen hvor UKA-sjef Kirsti Jegstad kunne motta selve vinnerbeviset - en tegning signert Jan-Kåre Øien som viser mye av det NLH og UMB har stått for.
–Det er veldig gøy at vi vant denne kåringen, og det er blitt stor ståhei, strålte Jegstad da utdelingen var over.
–Det som er så spesielt med UKA er engasjementet og følelsen av samhold. Man ser jo bare her i kveld - en som var UKA-sjef på 60-tallet har kommet, samt at andre har tatt turen helt fra Bø i Telemark, smilte Jegstad.

SE FLERE BILDER HER!

– Lærer mye.

En av de virkelige ringrevene som var på scenen i går, var Halvor Holtestaul. Han bidro i UKA-revyen både i 1956 og 1958, og har også senere vært en viktig brikke for UKA i Ås.
–Jeg synes det er veldig moro at UKA i Ås ble kåret til Hundreårets navn i Follo. Jeg har sett de aller fleste revyene på nært hold siden jeg selv var med, og mener at det absolutt er fortjent at UKA vant denne prisen, fortalte Holtestaul.
–Du har jo dugnadsinnsatsen som drifter det store huset, men det viktigste er å ha det moro. Dessuten lærer man mye av jobbene med UKA. I andre fag blir man bedømt av en sensor og får en karakter, men UKA-resultatene blir bedømt av virkeligheten. Hvor mange som kommer osv., sa Holtestaul.

SE VIDEO: Utdeling av prisen

Skryt av ordføreren.

Blant publikummerne i Rådhusteatret, var Ås-ordfører Johan Alnes. Han var ikke sen med å skryte av UKA.
–Det er en stolt og glad ordfører i en kommune som ikke bare har verdens lengste uke, men også århundrets uke, sa Alnes i sin tale. Han pekte også på den enorme dugnadsinnsatsen UKA representerer.
–Og ikke bare i UKA-sammenheng, men også i denne avstemningen, smilte Alnes lurt.

SE VIDEO: Ordføreren taler


SE VIDEO: Rektor taler