ÅS: I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018, var grunnbevilgningen til vitensentrene over landbruksdepartementets budsjett, kuttet. Dette kunne vært dramatisk hvis ikke Venstre hadde vært en pådriver for å få denne posten inn i budsjettet igjen.

Da det var klart at Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti onsdag kveld var enige om statsbudsjettet for 2018, var grunnbevilgningen på 3,5 millioner kroner fra Landbruksdepartementet inne igjen. Og ikke nok med det. Over Kunnskapsdepartementets budsjett var det lagt inn en økning på 20 prosent for å gi et pedagogisk tilbud.

20 prosent økningen utgjør ti millioner kroner. Det betyr at ti vitensentre neste år få totalt 60 millioner kroner for å gi elever et undervisningsopplegg. Dersom bevilgningen fra Kunnskapsdepartementet deles likt, betyr det 600.000 kroner til Vitenparken.

– Dette er en gladnyhet for oss som betyr at flere skoleelever kan få et tilbud. I dag har vi 5000 elever innom årlig, men vi ønsker å gi flere et tilbud, sier administrerende direktør ved Vitenparken Campus Ås, Per-Olav Skjervold.

– Hvilke konsekvenser hadde det fått hvis dere ikke hadde fått penger?

– Det mest dramatiske ville være hvis tilbudet ble kuttet. Da ville korthuset ha rast sammen. Dette er den grunnmuren som gjør at vi kan gi andre tilbud også, sier Skjervold.

Vitenparken Campus Ås har et pedagogisk tilbud for skoleklasser og elever med læringstilbud som er tilpasset barnehage, grunnskole og videregående skole.

Les også: Vil gi Vitenparken 5 mill. så elevene kan eksperimentere

Les også: Vitenparken engasjerer skoleelever

Les også: 600 elever fikk prøve seg som forskere

Viktig rolle

Solveig Schytz (V) fra Ås, har vært en pådriver for å sikre Vitenparken Campus Ås økonomisk og styrke vitensentrene generelt. Hun var ikke med i sluttforhandlingene onsdag, men er glad for å bli hørt.

Les også: Vil redde Vitenparken for tredje gang

– Det er en vilje i Venstre til å styrke vitensentrene fordi vi ser at de har en viktig rolle. Vitenparken i Ås er spesiell og viktig fordi den ligger på et universitetsområde. Bevilgningen fra Kunnskapsdepartementet betyr at de kan øke sin aktivitet, og det er vi glad for å kunne bidra til, sier Schytz til ØB.

Les også: – Kutt­for­slaget er dra­ma­tisk for Vitenparken