Femteklassingene best i engelsk

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Åsgård skole i Ås er skolen i Ås, Ski og Oppegård som kommer best ut på nasjonale prøver for femteklasse.

DEL

ÅS: Åsgård skoles femteklassinger ligger hele seks poeng over fylkesgjennomsnittet i engelsk. I lesing ligger de fem poeng over, og det samme i regning.

Ås kommune kommer også svært godt ut i gjennomsnitt. I engelsk ligger femteklassingene i kommunen på samme gjennomsnitt som fylket med 51 poeng. I lesing ligger Ås kommunes elever på femtetrinn to poeng over fylkesgjennomsnittet, mens i regning ligger de et poeng over gjennomsnittet på 51 poeng.

– Hva har dere gjort på Åsgård skole for å få slike resultater?

– Det er alltid forskjell på kullene. Samtidig er dette et resultat av systematisk jobbing av de grunnleggende ferdighetene. Vi har også trent mye på prøveformen, slik at elevene skulle være trygge på hvordan de skulle gjøre prøven, sier rektor Vibeke Aaser Grønli ved Åsgård skole.

 

Bedre enn Bærum

Åsgård skole har et bedre gjennomsnitt enn skolene i Bærum kommune. I gjennomsnitt hadde femteklassingene i Bærum et resultat på 53 poeng. På Åsgård lå de tre og fire poeng over.

– Det er alltid hyggelig når vi gjør det bra. Men jeg vil påpeke at det er mange som har gjort en bra jobb, sier Aaser Grønli.

Les også:

Skolesjefen i Oppegård er stolt av elevene

Elevene i Ski ligger på samme nivå som i Akershus

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken