Gå til sidens hovedinnhold

Rivingen begynt av paviljong to på Åsgård skole

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå har rivingen av den gule lave bygningen mot Søråsjordet, ofte kalt paviljong to, på Åsgård skole i Ås, begynt.

ÅS: Den gule paviljongen skal bort og til høsten blir det modul-skole for noen av elevene. Etter at elever klaget over vondt i hodet i lengre tid, ga kommunelegen pålegg om stenging i oktober i fjor.

Det ble også startet en underskriftskampanje av fire sjetteklassinger på Åsgård skole for å få politikerne til å forstå alvoret, melder Ås avis.

Det ble målt for høyt Co2-nivå i bygget, og det fylte ikke lenger kravene som stilles til undervisningsrom.

Bygget ble stengt for all undervisning i oktober i fjor, og har vært undervisningsrom for aller siste gang. Paviljong to var i kommunens søkelys som uegnet for undervisning lenge.

– Nå må paviljongen rives og for å få plass til alle elevene må vi leie moduler. Det må skje raskt og være på plass til neste skoleår, ellers har vi et kjempeproblem, sa oppvekst- og kultursjef Ellen Benestad til ØB i fjor høst da det ble klart at bygget ble stengt av kommunelegen.

– Det er gitt rivetillatelse og de innvendige saneringsarbeidene er i full gang. Området for plassering av nye moduler er ryddet og det foregår tilrettelegging for plassering av fundamenter, sa teknisk sjef Nils Erik Pedersen om rivingen til ØB for to uker siden.

– Jeg er glad arbeidene er igangsatt og vi gleder oss til å få bedre plass enn det vi har hatt det skoleåret som vi nå har avsluttet, sier rektor ved Åsgård skole, Vibeke Aaser Grønli til ØB.

Ifølge rektoren har arbeidet ferdigstillingsdato 31. august 2015.

– Vi gleder oss over at vi kan ta imot nye og gamle elever til fine nye klasserom, sier Grønli.

Kommentarer til denne saken